Як живе Вільнюс під час саміту НАТО — кадри FREEДОМ зі столиці Литви (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Спеціальний кореспондент каналу іномовлення України FREEДОМ у Європі Віталій Сизов показав, який вигляд мають вулиці Вільнюса під час саміту НАТО. Він наголосив, що на відміну від меседжів Кремля про те, що жителі столиці Литви страждають від проведення цього заходу, місто живе своїм життям, ніхто нікому не заважає.

За словами спецкора, російська пропаганда повідомляє про пустельні вулиці Вільнюса, про те, як людей нібито змушують не виходити зі своїх домівок і якось утискають. Але опівдні Сизов пройшов однією з центральних туристичних вулиць міста, і людей там було достатньо. Немає жодних кордонів, загороджень, перешкоджання руху.

Коли делегації вирушають із готелів, дороги можуть перекривати, але пішоходів це не стосується. Поліцейські поводяться більш ніж коректно. Сизов поділився, що не бачив жодного випадку конфлікту, скандалу.

Також спецкор показав, яка обстановка біля готелю, де зупинився президент України Володимир Зеленський із першою леді.

Детальніше — у відео:

Читайте також: Україну беруть під парасольку НАТО: включення з Вільнюського саміту (ВІДЕО)

Нагадаємо, 11-12 липня у Вільнюсі (Литва) відбувається саміт НАТО, на якому було засновано Раду Україна — НАТО. У першому засіданні Ради взяв участь президент України Володимир Зеленський. 11 липня главами держав і урядів країн НАТО було затверджено Вільнюське комюніке, яке складається з 90 пунктів. FREEДOM наводить основні його положення.

Прямий ефір