Допоки у Російської Федерації є ядерна зброя, тим паче стратегічна, вона становитиме загрозу для НАТО, — Потапенко

В'ячеслав Потапенко. Скріншот: uatv.ua

Хоча Російську Федерацію і послаблено санкціями, вона становить загрозу для НАТО через наявність ядерної зброї. Про це сьогодні, 11 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив завідувач сектору регіональних стратегій у Національному інституті стратегічних досліджень В’ячеслав Потапенко.

Він зазначив, що Росія має найбільший запас ядерної зброї, зокрема стратегічної, яка становить безпосередню загрозу як для США, так і для Великої Британії, країн Європейського Союзу.

“НАТО було створено саме як оборонний блок проти Радянського Союзу від самого початку. Він і займається обороною, а ядерна загроза є, по суті, основною загрозою для Європейського Союзу і для США. Річ у тім, що Китай він не становить практичної загрози в плані того, що він може там окупувати, умовно кажучи, територію США або Європи — він розташований територіально дуже далеко, він має ядерну зброю, яка менш серйозна, ніж у РФ. Допоки у Російської Федерації є ядерна зброя, тим паче стратегічна, вона становитиме загрозу для НАТО і НАТО буде її так сприймати”, — наголосив Потапенко.

Читайте також: Україна отримає позитивний і сильний сигнал від НАТО — включення із Вільнюса (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, у НАТО в терміновому порядку узгоджують декларацію про гарантії безпеки для України. США, Велика Британія, Франція і Німеччина вже кілька тижнів обговорюють це питання з Україною. Вони також звернулися до інших союзників по Північноатлантичному альянсу, Євросоюзу та G7. 

Прямий ефір