Спільне виробництво зброї з НАТО — розбір Романенка

Ігор Романенко. Скріншот: uatv.ua

Німецький концерн Rheinmetall відкриє завод із виробництва бронетехніки в Україні протягом наступних 12 тижнів, не звертаючи уваги на побоювання інших західних оборонних компаній, які, як повідомляється, мають місце в країні, поки вона перебуває у стані війни з Росією. До того ж, про будівництво заводу з виробництва безпілотників в Україні заявила і турецька компанія Baykar. Це дуже важливі та своєчасні рішення партнерів. Таким чином Україна зможе посилити та розвивати свій військово-промисловий комплекс. Про це сьогодні, 11 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника ГШ ЗСУ (2006-2010 рр.) Ігор Романенко.

“Інтенсивні бойові дії та відновлення техніки, яка була пошкоджена під час боїв, — важливий момент для відновлення потенціалу. Вперше ми зрівнялися в танках на полі бою, і дуже важливо, щоби темпи нарощувалися. Понад те, німці запропонували нам випускати разом танки “Леопард”, та “Пантера”. Причому “Пантера” — це сучасний, перспективний танк”, — сказав експерт.

Крім того, Романенко пояснив, що позиція щодо снарядів також вкрай необхідна. Наразі українські підприємства військово-промислового комплексу закривають спектр за радянським озброєнням, артилерійськими засобами, які є в Силах оборони України.

“Також снаряди надсилають союзники, але вони закінчуються. І їх треба насамперед випускати нам самим. І тут важливий показник, що вже цього року випущено у рази більше, ніж це було минулого року. Але все одно не вистачає, у ворога поки що перевага у снарядах”, — додав гість ефіру.

Читайте також: В Україні розпочалося будівництво заводу з виробництва БпЛА Bayraktar — подробиці від Ігната

Нагадаємо, в ефірі єдиного телемарафону міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин заявив, що турецька компанія Baykar почала будувати в Україні завод з виробництва безпілотних летальних апаратів Bayraktar. Це саме той великий завод Bayraktar, про який ще кілька років тому домовлялися, згодом були зупинки, скандали. Сьогодні цей завод починає будуватися, ми перейшли до реальних кроків, наголосив міністр.

Прямий ефір