У Львові оголошено жалобу: завали зруйнованого російською ракетою будинку розбирають “до останньої надії” — включення з місця трагедії (ВІДЕО)

Наслідки ракетного удару по Львову. Фото: Facebook/mns.gov.ua

У Львові тривають рятувальні роботи на місці зруйнованого внаслідок російської атаки багатоквартирного будинку, відомо про чотирьох загиблих. Про це повідомила наживо з місця трагедії кореспондентка FREEДОМ Юлія Біль.

Російська ракета близько 2-ї години ночі сьогодні, 6 липня, влучила у багатоквартирний будинок. Пожежу, що виникла, оперативно погасили спеціальні служби. За словами голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, наймолодшій дівчині, яку сьогодні вночі у Львові у квартирі вбила ракета, був лише 21 рік. Найстаршій із загиблих було 95 років: жінка пережила Другу світову війну, але не російську агресію.

Рятувальники продовжують розбирати завали: ще у двох квартирах можуть бути люди. Вони поки що не виходять на зв’язок.

“Роботи триватимуть до останньої надії”, — сказала Біль.

Кількість поранених зросла вже до 37 осіб, і одна з них — це дитина. 13 осіб госпіталізовано.

“У мене через усю кухню вікно разом із рамою вилетіло, аж на газовій плитці лежало. Я в коридорі була, за кішкою пішла. А так, якби я була в кімнаті, на мене б усе скло посипалося. Якби сиділа на кухні, то мене б винесло разом із вікном”, — розповідає одна з мешканок постраждалого будинку.

“Цей будинок, найбільш постраждалий, — наш. Ми якраз із квартири 17, вона на п’ятому поверсі. Її зараз немає, все пропало. Ми як почули перший вибух, одразу поїхали звідси. Нікого не було у квартирі, тільки речі та документи. Усе залишилося у квартирі. Зараз нічого немає з собою”, — сказала ще одна мешканка цього будинку.

На місці працюють психологи та медики. Розгорнуто мобільні поліцейські пункти, де приймають заяви від потерпілих та надають необхідну допомогу.

Унаслідок російської атаки було пошкоджено понад 30 будинків, 250 квартир, 10 гуртожитків, Будинок дитини, два навчальні виші та санітарну школу. Також пошкоджено півсотні автомобілів та одну підстанцію. У Львові 150 абонентів залишаються без електропостачання.

“Російські війська випустили 10 ракет, з яких вдалося збити 7. Поруч із будинком, у який влучила ракета, є укриття, воно в належному стані, і до моменту тривоги було відкрите. Але з усього будинку в укритті перебували тільки 5 осіб. Мер міста Львова Андрій Садовий повідомив, що це найбільш руйнівна атака по мирному населенню у Львівській області з початку повномасштабної війни”, — сказала Біль.

У Львові оголошено дводенну жалобу за загиблими.

Читайте також: Руйнування, загиблі та люди під завалами: що відомо про удар по Львову (ВІДЕО)

Прямий ефір