Для максимального вибуху на Запорізькій АЕС російським військам потрібно буде використати тактичну ядерну зброю, — Буряченко

Олексій Буряченко. Фото: azertag.az

Російські війська залишають Запорізьку атомну електростанцію (АЕС). Для того, щоб завдати максимальної шкоди Україні вибухом на Запорізькій АЕС, російським військам необхідно буде використати тактичну ядерну зброю. Таку думку сьогодні, 30 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив кандидат політичних наук Олексій Буряченко.

Російські війська хочуть завдати шкоди Запорізькій АЕС, щоб Україна не могла її використовувати після деокупації.

“Дивлячись на карту військових дій, стає абсолютно очевидним, що російські окупаційні війська, які повністю контролюють Запорізьку АЕС, перебувають у непривабливому становищі. І абсолютно очевидно, що рано чи пізно ми їх звідти викинемо. І це для них теж не новина. Їм потрібно щонайменше завдати шкоди Запорізькій атомній електростанції, щоб після деокупації Україна не змогла її швидко запустити й використовувати. За інформацією українських спецслужб, заміновано з шести енергоблоків чотири”, — розповів експерт.

Відхід військ із Запорізької АЕС може здійснюватися для створення паніки в українському суспільстві.

“Війна ж не тільки на полі бою, війна в головах, у телевізорі, у постійних вкиданнях дезінформації. Абсолютно парадно намагаються виводити війська, щоб нагнітати паніку в Україні. Також ідеться про великий вибух, який може охопити кілька областей, що дестабілізує інформаційне поле України”, — розповів Буряченко.

Завдати максимальної шкоди Україні, підірвавши ЗАЕС, російські окупаційні війська зможуть лише використавши тактичну ядерну зброю.

“Дуже важливо говорити правду, що може бути, за максимально негативного сценарію. Зараз працює тільки один із шести енергоблоків, і для того, щоб його максимально підірвати, потрібно використати тактичну ядерну зброю. Якщо робити це простим вибухом, то зону можливого ураження експерти оцінюють максимум на 50 км”, — зазначив експерт.

Вибухом на Запорізькій АЕС російські війська спробують затримати успішний контрнаступ Збройних сил України (ЗСУ).

“Ці плани будуть пов’язані з необхідністю затримати ефективний контрнаступ ЗСУ на цій ділянці”, — резюмував Буряченко.

Читайте також: Навчання на випадок російського теракту на ЗАЕС провели в Запоріжжі — діяли так, як може статися в реальності (ВІДЕО)

Прямий ефір