Ракети проти російської ППО та ударні засоби: допомогу, яку надає Захід Україні, оцінив експерт

Валерій Рябих. Скріншот: uatv.ua

Пакети військової допомоги, які Захід зараз передає Україні, спрямовані на розв’язання тих завдань, які стоять перед Збройними силами зараз на полі бою. Про це сьогодні, 29 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий експерт Валерій Рябих.

Він зазначив, що насамперед в Україну постачають ударні засоби, які використовуються на полі бою для звільнення окупованих територій.

“Це, зокрема, і далекобійні засоби, які необхідні для нейтралізації противника від його тилів, його логістичних постачань, його пунктів управління. Якщо говорити про тенденції, то цього місяця основна ставка зроблена на знищення ударного потенціалу противника. За приблизними підрахунками, тільки за липень було знищено близько 600 артилерійських систем різних типів, включно з ракетними системами залпового вогню”, — заявив Рябих.

Експерт звернув увагу, що останні пакети військової допомоги Україні містять велику кількість високоточних засобів.

“Ще один із напрямів з надання допомоги — це, звісно, засоби боротьби із системами протиповітряної оборони противника й із засобами виявлення. Це ми можемо відзначити в тому ж пакеті від Сполучених Штатів Америки — надання чергової партії радіолокаційних ракет HARM. З початку червня на полі бою було знищено близько 60 різних систем протиповітряної оборони противника”, — сказав він.

Читайте також: Матеріально-технічна допомога Україні від партнерів — це перемога з двох сторін, — Івченко

Нагадаємо, США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 500 млн дол. До нього входять додаткові бойові машини піхоти Bradley і броньовані машини Stryker. Техніка буде передана Україні із запасів Міністерства оборони США.

Прямий ефір