Україна отримала величезну підтримку від міжнародної спільноти — деталі від Шмигаля

Денис Шмигаль. Фото: uatv.ua

Україна отримала величезну підтримку від міжнародної спільноти, яка дозволяє ефективно протистояти російській агресії. Про це сьогодні, 22 червня, на брифінгу за результатами London Recovery Conference заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує FREEДОМ.

“Наша стійкість — це сила українського народу, помножена на військову, санкційну, гуманітарну підтримку наших союзників”, — сказав він.

Шмигаль нагадав, що ЄС анонсував новий середньостроковий інструмент підтримки України на 50 млрд євро.

Програма підтримки розміром 3 млрд фунтів стерлінгів була анонсована Великою Британією. Міністерством енергетики України та Міністерством закордонних справ Великої Британії буде створено фонд підтримки викликів у сфері зелених інновацій на суму 62 млн фунтів. Європейський банк реконструкції та розвитку запропонував 600 млн євро для енергетичних компаній. Європейський інвестиційний банк готовий фінансувати проєкти на суму понад 500 млн євро. Розмір допомоги від Німеччини становитиме 381 млн гривень.

Також США готові витратити 1,3 млрд доларів на підтримку української інфраструктури.

Шмигаль наголосив, що йдеться про бізнес-проєкти, що дуже важливо для підтримки української економіки.

Також він почув однозначну підтримку України щодо європейської інтеграції та інтеграції до НАТО.

Читайте також: На конференції з відновлення України стало більше конкретики та менше декларацій — включення з Лондона (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, 21-22 червня в Лондоні триває Міжнародна конференція з питань відновлення України URC23 (Ukraine Reform Conference). Захід зібрав практично всіх глав МЗС країн G7 (“Великої сімки”), а також лідерів окремих держав. Конференцію відкрив президент України Володимир Зеленський — його онлайн-виступ зірвав овації. Київ на заході представляють прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, члени уряду.

Прямий ефір