Заяви Лукашенка про застосування ядерної зброї розраховані на західних виборців — думка

Ілюстративне фото: ТАСС

Ядерні погрози самопроголошеного президента Республіки Білорусь розраховані на західних виборців. Вони мають на меті спонукати електрорат обирати ті політичні сили на Заході, які будуть більш лояльні режиму Лукашенка. Про це сьогодні, 17 червня, в ефірі телеканала FREEДОМ заявив незалежний військовий аналітик Олександр Алесін.

“Після отримання ядерної зброї Лукашенко заявив, що він не боїться НАТО. Якщо НАТО розпочне наступ, то він, не вагаючись і не питаючи дозволу в народу, застосує ядерну зброю”, — сказав він. 

Алесін звернув увагу на те, що словами про “не вагаючись” Лукашенко має на увазі “трохи порадившись із Путіним”.

“При цьому, це аж ніяк не проти зовнішньої загрози, а перед протидією можливому варіанту розвитку подій, коли внутрішня опозиція набере силу за допомогою грошових коштів, озброєння та інструкторів з-за кордону, як вважають у силових структурах, і опозиція зможе виставити збройне формування, і почнеться щось подібне до громадянської війни”, — зазначив він.

За словами аналітика, заяви Лукашенка розраховані на закордонного виборця. 

“Простий громадянин, який не вникає в тонкощі, тепер вважає, що ця зброя надійшла в повне розпорядження Олександра Лукашенка. Крім того, знаючи його характер, темперамент і схильність до всіляких різких рухів, люди вважають, що тепер їм загрожує серйозна небезпека. І якщо не сьогодні, то завтра зброя може бути дійсно застосована. Я думаю, більшою мірою, це пропагандистський крок. На електорат у багатьох сусідніх країнах з нами чекають передвиборчі кампанії. І, звісно, є бажання підживити ті сили, які схильні до компромісу з Лукашенком, щоб вони знайшли і висунули тих політиків, які будуть вести більш лояльну до Лукашенка політику”, — підсумував Олександр Алесін.

Читайте також: Зіштовхнути український та білоруський народи: мету розміщення ядерної зброї в Білорусі назвала Мартинова

На думку головної редакторки сайту “Хартія’97” Радіної, політична спільнота Заходу повинна вживати проти самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка найжорсткіші, найсерйозніші заходи, тому що в разі розміщення на території Білорусі російських ядерних ракет, створюється реально серйозна загроза і країнам НАТО, і насамперед Україні.

Прямий ефір