Зіштовхнути український та білоруський народи: мету розміщення ядерної зброї в Білорусі назвала Мартинова

Тетяна Мартинова. Скріншот: uatv.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що 7-8 липня в Білорусі завершаться процедури з розміщення ядерної зброї. Після цього розпочнуться заходи з базування ядерної зброї в Білорусі. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко ніяк не зможе перешкоджати Путіну застосувати ядерну зброю на території Білорусі. Таку думку сьогодні, 17 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила білоруська журналістка, засновниця групи “Досить боятися” Тетяна Мартинова.

“Якщо ми простежимо весь шлях Лукашенка і його взаємовідносини з Москвою, починаючи з 1994 року, коли Росія зробила ставку в Білорусі на Лукашенка, ми прийдемо до висновків, що все це частина довгострокового проєкту поглинання Білорусії Росією. Щойно Лукашенко намагався з нього вистрибнути, тому що він хоче теж бути королем, він одразу ж отримував по зубах. І 2020 рік — це один із цих проявів”, — розповіла вона.

Розміщення ядерної зброї — це частина плану Путіна із завоювання України. Експертка розповіла про власні побоювання, пов’язані з ним — провокація з російського боку, щоб посварити білоруський та український народи. 

“Білорусь та Україна — це фетиш Путіна. І якщо з Білоруссю він розбирається коштом постійної “годівлі” Лукашенка, то з Україною він впоратися не може. Росія молиться про перемир’я, тому що формула “Росія не може програти, а Україна не може не виграти” — вона взаємно суперечить одна одній. А звучить вона від одних і тих самих людей на Заході. Тому треба перемир’я. А перемир’я бути не може, український народ цього не прийме. Це теж важливо розуміти. Як можна зупинити контрнаступ будь-якими способами? Якщо ми звернемо увагу, як це було зроблено в Херсонській області — після того, як Росія віддала Херсон, вона його знищила. Формула “не діставайся ж ти, нікому” працює. Ми не можемо прорахувати логіку цих варварів”, — пояснила Мартинова.

“Я боюся, щоб, наприклад, на шляху ядерної зброї до Білорусі не було спровоковано провокацію, що України нібито зробила теракт, і ось вона вибухнула, наприклад, на території якоїсь Курської області або ще де не будь. І в підсумку непридатними для життя виявляться частина Росії, частина Білорусі та частина України. Природно, звинуватять у всьому цьому українців. Усе це для того, щоб зіштовхнути білоруський та український народи. У Путіна цього не вийшло, вся федеральна служба безпеки (ФСБ) працювала над цим питанням, але наші народи один одного не ненавидять. Білоруська армія не хоче йти воювати з Україною”, — розповіла про власні побоювання експерт.

Якщо Путін ухвалить рішення застосувати ядерну зброю з території Білорусі, країни колективного Заходу завдадуть негайної відповіді і тоді багато людей постраждає.

“Сама процедура застосування ядерної зброї дуже складна. Про це знатимуть усі розвідки світу. А Лукашенко просто повинен розуміти, що якщо раптом буде віддано якесь розпорядження про застосування ядерної зброї з території Білорусі, то Білорусі наступного дня не буде. Розбомблять усі бази, усі аеродроми, усі військові бази, усі ВПК. І вже ніхто взагалі розмовляти ні з ким не буде. Величезна кількість мирних жителів однаково постраждає, тому що все це знаходиться в безпосередній близькості від житлових будинків. Це буде величезна трагедія. Найстрашніше, що Росія спробує звинуватити в цьому Україну”, — резюмувала експерт.

Читайте також: Поглинути Білорусь — зовнішньополітична мета президента РФ Путіна (ВІДЕО)

Прямий ефір