Парламент Естонії підтримав створення спецтрибуналу за злочини агресії Росії проти України

Прапори Естонії та України. Ілюстративне фото: glavcom.ua

Парламент Естонії ухвалив заяву з вимогою притягнути до відповідальності осіб, які спланували, інспірували та скоїли злочини агресії проти України. Про це повідомляє FREEДОМ посилаючись на відповідну постанову Рійгікогу.

У постанові естонських парламентаріїв “Про притягнення до відповідальності за злочин агресії, скоєний проти України” міститься заклик створити для цього міжнародний трибунал під егідою ООН.

Депутати парламенту Естонії зазначають, що війна РФ проти України є найжорстокішим актом агресії у Європі з часів Другої світової війни. І на нього потрібна адекватна правова реакція.

Створення та забезпечення початку роботи такого міжнародного спецтрибуналу щодо злочинів РФ в Україні стає, як зазначено у заяві естонських депутатів, пріоритетом зовнішньої політики країни.

У заяві Рійгікогу міститься заклик порушувати питання про створення спеціального міжнародного трибуналу під егідою Генеральної асамблеї ООН на всіх двосторонніх зустрічах з урядами інших країн, у всіх міжнародних організаціях, членом яких є Естонія, та на всіх міжнародних форумах.

Також естонські депутати мають намір посилити співпрацю з урядом України у розслідуванні злочину агресії РФ та притягненні винуватців до відповідальності.

Читайте також: Україну чутимуть в усьому світі, і весь світ ми залучимо до реалізації формули миру, — президент Зеленський наприкінці 478-го дня війни

Прямий ефір