Ядерна зброя Путіна — блеф: аргументи навів військовий експерт

Ілюстративний колаж: tsn.ua

Починати боятися ядерних погроз Путіна та Медведєва варто лише після того, як і якщо Росія проведе ядерні випробування. Поки що ж у самого Путіна немає впевненості, що бодай одна його боєголовка може вибухнути. Таку думку сьогодні, 12 червня, у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула.

Він звертає увагу на те, що Путін часто говорить про ракети “Сармат”, яких ще немає на озброєнні РФ. Однак саме ними в Росії хочуть замінити ракети більш ранніх модифікацій, які перебувають у 46 шахтах за Уралом. За словами Притули, найновішій із них близько 35 років.

“Будь-яка техніка з часом втрачає свої властивості, точність та інше. Це дуже серйозно. “Сармат”, який Путін намагається зробити, робиться для того, щоб замінити старі ракети. Він такий самий за своїми габаритами, властивостями, тактико-технічними показниками — просто копія ракет, які вже стоять. І Путін, коли говорить про “Сармат”, насправді говорить про те, що в нього нічого немає”, — вважає Притула.

Експерт додає, що гіперзвукові російські “Кинджали”, які можуть нести ядерний заряд, збиваються, що вже неодноразово продемонструвала Україна.

“Отже, ми дивимося: великі ракети — блеф, малі ракети — блеф. Путін виявився голим”, — резюмував військовий експерт.

Він вважає, що доки РФ не проведе ядерних випробувань, її погроз ядерною зброєю не варто боятися.

“У Путіна зараз немає впевненості, що хоча б одна його боєголовка може вибухнути. Перед тим, як нам боятися, ми маємо дочекатися, коли Путін проведе ядерні випробування… Тому що, по суті, для того, щоб підтримувати в бойовому стані 5 900 боєголовок, які мала Росія, що потрібно? Це гігантська система, яка має їх обслуговувати, переміщувати, проводити технічне обслуговування різного рівня, їхній ремонт… Мінімум — вони мають перевірятись”, — коментує гість ефіру.

Притула нагадав, що раніше Путін віддав розпорядження підготуватися до проведення ядерних випробувань узимку.

“Ось коли вони підготують та зроблять, тоді ми вирішуватимемо. А поки що у них нічого немає”, — вважає Михайло Притула.

Читайте також: Чи наважиться Путін після Каховської ГЕС підірвати Запорізьку АЕС — розбір експертів

Прямий ефір