На прийдешньому “Рамштайні” необхідно мало не руба ставити питання про ATACMS, — Романенко

Ігор Романенко. Скріншот: uatv.ua

Відповіддю союзників України на терористичний акт РФ щодо Каховської гідроелектростанції (ГЕС) мають стати постачання сучасного необхідного озброєння. Зокрема, треба порушувати питання про ракети ATACMS. Таку думку сьогодні, 11 червня, у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ висловив генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України (2006-2010 рр.) Ігор Романенко.

“На майбутньому “Рамштайні”, як на мене, необхідно ставити питання мало не руба щодо ракети ATACMS. Вони дуже потрібні у тих діях, які відбуваються”, — заявив Романенко.

Він зазначив, що Україні вже допомагають із далекобійними ракетами британці, мають таку можливість французи та німці. Однак важливими є саме американські ATACMS, оскільки для них вже є пускові установки: MLRS та HIMARS.

“Настав час. Тим більше після того, що сталося у нас із гідроелектростанцією, після терористичного акту, загалом має бути істотна реакція з боку наших союзників. І вона наразі має проявлятися насамперед у постачанні сучасного необхідного озброєння”, — наголосив Ігор Романенко.

Читайте також: Зброя перемоги: союзники посилюють підтримку України — огляд (ВІДЕО)

Раніше стало відомо, що нова зустріч глав Міноборони країн-союзників України у форматі “Рамштайн”, де обговорюється надання військової допомоги, відбудеться 15 червня. Це буде вже 13-те засідання Контактної групи з питань оборони України.

Прямий ефір