Наслідки підриву Каховської ГЕС: у Миколаєві та області рівень води перевищив максимальну позначку (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua.tv

Унаслідок підриву російськими окупантами Каховської дамби 5 людей загинули, 13 осіб зникли безвісти. Такі дані сьогодні, 9 червня, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України. У Херсонській області підтоплено 48 населених пунктів, у Миколаївській — 23. Повідомляють про понад 3 тис. евакуйованих, передає FREEДОМ.

Через підрив Каховської гідроелектростанції (ГЕС) “велика вода” прийшла не тільки в Херсонську, а й у Миколаївську область. У Миколаєві в мікрорайоні Намив, одній із найнижчих точок міста, пляж зовсім затоплений. На випадок якщо ситуація погіршиться, місцеві комунальні служби підготували укріплення з піску. Наразі відстань між насипами та водою становить від 7 до 10 м. За бар’єрами проходить дорога, якою їде громадський транспорт, а за нею вже багатоквартирні житлові будинки.

Городяни сподіваються, що укріплення їм не знадобляться. Оптимізму додають заяви місцевої влади. За словами Олександра Сєнкевича, мера міста Миколаїв, сьогодні вранці вода впала до рівня в плюс 100 см, хоча ще вчора вона перебувала на рівні в плюс 105 см, а це критична для Миколаєва позначка.

У Миколаївському обласному центрі ситуація не сама критична, на відміну від Горохівської та Снігурівської громад. Саме там продовжує підійматися вода й населення цих громад евакуюють. Для них, як і для мешканців затоплених населених пунктів Херсонської області, транзитним хабом стає Миколаїв, а опісля їх вивозять до інших, безпечніших регіонів країни. 

Читайте також: Епідеміологічна катастрофа — найнебезпечніший наслідок теракту на Каховській ГЕС — думка експерта

Прямий ефір