Нейтралізація опонентів режиму Путіна: Віхарєва розповіла про отруєння неугодних владі РФ

Ельвіра Віхарєва. Скриншот: uatv.ua

У Російській Федерації за останні два роки сталася ціла серія отруєнь. Усі випадки об’єднані однаковими симптомами, а постраждалі — незгодні з путінським режимом. Про це сьогодні, 25 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла російська політична і громадська діячка Ельвіра Віхарєва.

Американське Федеральне бюро розслідувань (ФБР) почало розслідувати отруєння глави фонду “Свободная Россия” Наталії Арно і посла США в Україні у 2003-2006 рр. Джона Гербста.

“Метод (отруєння, — ред.) дійсно страшний. У тоталітарних режимів завжди була і є маса способів позбутися політичних опонентів — їх можна з країни видавити, вбити, ув’язнити або створити всі умови, за яких людина повільно вмиратиме. Усі ці перераховані методи досить успішно реалізує російська влада”, — розповіла Віхарєва.

Мета лише одна — залякати росіян, які не згодні з режимом, що панує у РФ.

“У такий спосіб залякують суспільство, щоб не повторювали приклад тих, хто дуже голосно говорить, особливо висловлюючись про Україну”, — зазначила експертка.

Ельвіра Віхарєва зазнала серії отруєнь. У її крові виявили високотоксичну канцерогенну речовину — дихромат (біхромат) калію. Перші симптоми з’явилися в листопаді 2022 року.

“Погіршення [самопочуття] почалося наприкінці листопада минулого року. Другий епізод із більш яскравою симптоматикою стався в лютому поточного року. У квітні виявили в моїх біоматеріалах неорганічну речовину з перевищенням показників у 4 000 разів від нормальних лабораторних значень. Ця знахідка дає абсолютно чітко зрозуміти сигнали й натяки, які мені продовжують надходити”, — розповіла вона.

Російська політична діячка не бачить сенсу подавати заяву до Слідчого комітету РФ.

“Я взагалі не бачу в цьому жодних перспектив, жодного сенсу. Я впевнена, що будь-якого позитивного результату в цьому випадку не буде. Не сумніваюся, що тих, хто має відношення до політичних переслідувань, до політичних вбивств, ми побачимо [на Міжнародному суді] в Гаазі, де вони понесуть відповідальність за злочини”, — зазначила вона.

Читайте також: Усіх двійників Путіна потрібно відправити в Гаагу — думка

Нагадаємо, єдиний спосіб притягти до відповідальності Путіна та все військово-політичне керівництво РФ за злочин агресії — створення міжнародного трибуналу, що є одним із кроків формули миру президента України Володимира Зеленського.

Прямий ефір