Бойові безпілотники від Великої Британії допоможуть ЗСУ ефективніше знищувати логістику армії РФ у тилу, — Рябих

Валерій Рябих. Скріншот: uatv.ua

Бойові безпілотники, які Велика Британія має намір передати Україні, допоможуть ЗСУ ефективніше знищувати логістику російської окупаційної армії у тилу. Таку думку сьогодні, 17 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

Він зазначив, що ці БпЛА виготовлялися із застосуванням 3D-технологій, що свідчить про можливість досить швидкого його серійного виробництва. Діють такі безпілотники, які можуть нести певну кількість вибухової речовини або елементів, що вражають на відстані 200 кілометрів.

“І те, що це 200 кілометрів, це свідчить про можливість, скажімо, порушення роботи російської логістики вже на оперативну глибину та далі. І це дасть змогу вирішити саме ті завдання, які стоять перед Збройними силами України на весняно-літню кампанію. Звичайно, основними з цих завдань є повне звільнення території України від російських окупантів й повернення міжнародно визнаних кордонів України. І ці безпілотники, які діють до 200 кілометрів, доповнюють ті можливості, які вже з’явилися в України, зокрема й ті можливості, які дають британські ракети Storm Shadow, що дають змогу знищувати великі об’єкти противника в глибокому тилу”, — сказав Рябих.

Він також констатував, що всі пакети військової допомоги Україні розробляються відповідно до певних процесів, що відбуваються на полі бою, а також планів щодо подальшого розвитку подій.

Читайте також: Велика Британія підтримує Україну перед контрнаступом — деталі з Лондона

Нагадаємо, 15 травня президент України Володимир Зеленський відвідав з офіційним візитом Велику Британію і зустрівся з прем’єр-міністром країни Ріші Сунаком. Під час перемовин лідери говорили про авіаційну коаліцію для України. Крім того, Велика Британія виділяє новий військовий пакет допомоги Україні, до якого увійдуть безпілотники з радіусом дії понад 200 км.

Прямий ефір