Коаліція винищувачів — як швидко зможуть сформувати, оцінив Левусь

Дмитро Левусь. Скриншот: uatv.ua

Результат зі створення коаліції винищувачів буде видно за кілька місяців і ще кілька закордонних візитів президента України Володимира Зеленського. Таку оцінку сьогодні, 14 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ дав політолог-міжнародник, директор Центру суспільних досліджень “Український меридіан” Дмитро Левусь.

За його словами, робота над створенням коаліції винищувачів триває вже давно.

“Практичні кроки до цього робилися і військовими, оскільки знаємо достеменно, що є певні українські військові, які в постійній взаємодії з НАТО, з американською стороною. Йшлося про літаки різного типу і F-16. Я думаю, що тут дуже багато факторів для того, щоб давати якісь конкретні прогнози і говорити навіть про тип літаків, який буде. Це досить складно. Але, я думаю, що йдеться про ще кілька місяців”, — сказав політолог.

Він зазначив, що і міжнародні візити президента Зеленського — це величезний шматок роботи з перемовин, переконань.

“Десь аналіз результатів, які є, тієї техніки, яка вже в України є, хоча Україна ще торік довела, що західна техніка потрапляє в надійні руки. Я думаю, що, напевно, десь за кілька місяців ми матимемо якийсь конкретний результат”, — висловив думку Дмитро Левусь.

Читайте також: F-16 як камінь спотикання для країн НАТО: коли Україна отримає американські винищувачі — думки експертів

Як повідомлялося раніше, закордонні візити президента України Володимира Зеленського, серед іншого, присвячені створенню коаліції країн-партнерів, у межах якої Україні будуть надані винищувачі західного зразка.

Прямий ефір