Європа не готова закрити одночасно всі диппредставництва Росії: експерт назвав причину

Штефан Мелле. Скриншот: uatv.ua

Різні країни ЄС мають значні ризики у зв’язку з діяльністю розвідників РФ під виглядом дипломатів. Але одночасно всі диппредставництва РФ Європа закрити не готова, дипломатичні канали залишаються напіввідкритими. Про це розповів керівник німецької громадської організації Austausch e.V., спеціаліст зі Східної Європи Штефан Мелле сьогодні, 3 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Зараз закрити всі посольства та консульства ніхто не готовий, і ніхто і навіть не хоче, тому що все одно потрібно зберігати якийсь контакт і розуміти, з ким можна буде вийти на зв’язок”, каже експерт.

Він зазначив, що російських дипломатів висилають із різних країн за шпигунство. А деякі російські дипломати продовжують проводити пропагандистську діяльність за кордоном.

“Я поки не бачив, що когось із росіян садили тут за шпигунство. Мабуть, це не прийнято у міжнародній практиці. Чи зміниться це не знаю”, заявив Штефан Мелле.

Читайте також: Російська мафія на службі Кремля — як влада використовує злочинців за кордоном, пояснив ексспівробітник КДБ

Як повідомлялося раніше, називаються цифри, що 25-30% російських дипломатів за кордоном працюють на розвідку. Але, за словами Жирнова, всі інші — теж. Тому що ці 25-30% — це кадрові співробітники розвідки, а всі інші є агентурою або людьми, які здійснюють допомогу розвідці.

Прямий ефір