За образом Сталіна: як Путін проводить репресії проти своїх громадян (ВІДЕО)

Виступ Путіна 21.02.2023. Скріншот: youtube.com

У РФ невпинно зростає статистика репресованих громадян. В Орлі Другий Західний військовий суд засудив місцевого жителя Іллю Флоринського до шести років колонії за репости відеороликів у групу “Громадяни СРСР. Орел”, заблоковану у “ВКонтакті” ще три роки тому. Він нібито опублікував відео під заголовком “Схема звільнення від режиму!”. Кримінальну справу розпочали ще у лютому минулого року. До оголошення вироку Флоринський дев’ять місяців провів у СІЗО, передає FREEДОМ.

За рік озвучили вирок і двом жителям Омська у справі про спробу підпалити автозак. На початку березня минулого року двоє чоловіків, Володимир Сергєєв та Антон Жучков, приїхали на антивоєнну акцію до Москви, проте одразу були затримані. Силовики знайшли у їхніх рюкзаках коктейлі Молотова. У момент затримання вони спробували покінчити життя самогубством. Одразу після виписки з лікарні їх звинуватили у спробі влаштувати теракт.

“Володимира Сергєєва, який запланував підпал, засудили до 8 років. А Антона Жучкова — до 10 років позбавлення волі за статтями про “приготування до теракту” та “збут наркотичних речовин”. Перші три роки ув’язнення чоловіки проведуть у в’язниці, наступні — у колонії суворого режиму”, — йдеться у повідомленні Telegram-каналу SOTA.

Понад рік триває судовий процес і над художницею з Петербурга Олександрою Скочиленко. Нині вона у СІЗО. Дівчину звинувачують у поширенні “фейків” про армію. Вона міняла цінники у магазині на наклейки з інформацією про війну в Україні. У Олександри — вада серця. Захист неодноразово наполягав, щоб її перевели під домашній арешт. Але суд не задовольняє клопотання.

“Серце Саші зупиняється на 2-3 секунди, у такі моменти високий ризик травматичного падіння. Щонайменше раз на пів року треба проводити обстеження, при погіршенні стану показано встановлення кардіоапарата. Цей діагноз також має ризик летального результату”, — розповіла кардіолог Дар’я Хащевська у коментарі “Медіазоні”.

Власники бару та кафе в Пермі опублікували покаянне відео, в якому просять вибачення за інше відео — з тостами “Слава Україні”. Покаяння вимагали невідомі коментатори, які погрожували, що інакше привернуть до бару та кафе увагу відділу контролю за обігом наркотиків.

Залишається невідомим місцеперебування Олексія Москальова, батька шестикласниці, яка намалювала антивоєнний рисунок. Однак поки ведуться пошуки, пропагандистські ЗМІ не сплять, розповідає адвокат Москальова.

Тільки за минулий рік, за підрахунками “Важливих історій”, у Росії за звинуваченням у публічних закликах до тероризму засудили 274 особи, в екстремістській діяльності — 212, у вандалізмі — 336.

Читайте також: Як працює цензура Кремля — подробиці розповів російський журналіст

Прямий ефір