“У них дитсадки без бомбардування мають гірший вигляд, ніж наші після ракетних ударів”: чергову атаку РФ на Одесу прокоментував Братчук

Наслідки удару по Одещині. Фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

Напередодні Росія завдала ракетного удару по Одеській області із застосуванням тактичної авіації. Літаки Су-24 зайшли з моря і в напрямку узбережжя випустили 4 протирадіолокаційні ракети Х-31П. Окупанти не вперше б’ють по регіону цими досить специфічними ракетами. Про це сьогодні, 15 березня, розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук. 

Він нагадав, що торік, на початку повномасштабного вторгнення до України, російські агресори вже намагалися і завдавали ракетних ударів саме по узбережжю моря такими самими ракетами.

“Вони дійсно специфічні, доволі рідко використовуються, тому що призначені за всіма тактико-технічними характеристиками саме для боротьби із засобами радіолокації, які забезпечують роботу Сил протиповітряної оборони. Тому коли ми говоримо, українські військові це теж підтверджують, що такі ракети і взагалі активність ворожої тактичної авіації пов’язана з тим, що противник намагається виявити сили і засоби ППО України, завдати по них удару. Ці обстріли й підтвердили наші припущення. Тому нічого дивного в цьому немає. Те, що подібні ракети доволі таки рідко використовує РФ, свідчить про те, що їх не так багато у них, з одного боку, а з іншого — вони справді мають ті характеристики, які потрібні ворогу в боротьбі з українськими Силами ППО”, — зазначив Братчук.

За словами речника Одеської ОВА, ракети були збиті над морем і ближче до узбережжя, зачеплено будівлю дитсадка. Але оскільки там не було ні дітей, ні співробітників, ніхто не постраждав. 

“Залишки однієї з ракет дійсно прилетіли, на жаль, саме в дитячий заклад. Зрозуміло, дітей там не було. Немає, слава богу, ні загиблих, ні поранених. І найголовніше, що наші сили ППО вкотре показали свою ефективність”, — сказав Братчук.

Дитячий садок, за словами речника, підлягає відновленню. Цим місцева влада займатиметься вже після того, як зникнуть усі загрози, насамперед ракетних та авіаційних ударів.

“Тут важливо говорити про інше, що в такий спосіб ворог намагається повернути нас, як вони обіцяли в Середньовіччя, з одного боку, з іншого — демонструють усі принади “русского мира”. Подивіться на їхні міста, селища — у них дитячі садки без бомбардування виглядають набагато гірше, ніж наші, куди прилітають ворожі ракети. Тому для мене особисто це такий певний маркер впевненості, це маркер того, що все одно ми кращі, сильніші й ми переможемо. І діти, звісно, повернуться до дитячого садочка вже після перемоги”, — акцентував гість ефіру.

Як повідомлялося раніше, вночі російські окупанти обстріляли місто Курахове Донецької області. 

Прямий ефір