Путін може готуватися до ядерної атаки, яку прикриють випробуваннями — думка Сидельникова

Ілюстративний колаж: tsn.ua

Президент РФ Володимир Путін під час виступу перед Федеральними зборами транслював, що має намір продовжувати загарбницьку війну проти України та, можливо, готується до ядерної атаки. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російський політик, лідер міжнародного руху “Говоріть Голосніше!” Андрій Сидельников.

“У мене таке враження, що, по-перше, він готується дійсно до затяжної війни. Ба більше, на мій погляд, він готується до ядерної атаки, яку має намір прикрити випробуваннями. Але ось яким чином це буде, звісно, складно сказати, але всі його слова в цьому напрямку для мене чітко позначили, що він усе-таки готується до ядерної атаки. І, можливо, знову-таки він дає сигнал насамперед, звісно, західним країнам про те, що він не збирається йти ні на які ні мирні переговори, ні, тим паче на капітуляцію, і взагалі, власне, зупинятися не має наміру. Має намір продовжувати загарбницьку війну, знищуючи українських громадян, українське населення і захоплюючи нові й нові території”, — сказав Сидельников.

Він не виключає зв’язку заяви Путіна про готовність відновити випробування ядерної зброї з підготовкою до бомбардування України. Водночас Сидельников наголосив, що не можна говорити, що “це обов’язково станеться”.

Він порівняв Путіна з хуліганом із підворіття, який не розуміє, що відбувається, але намагається всіх залякати. На думку Сидельникова, міжнародній спільноті марно апелювати до здорового глузду російського президента, а треба готуватися до трибуналу над ним і його поплічниками.

“Мені здається, потрібно дійсно відкинути будь-які надії на те, що можна домовитися з російською стороною. Необхідно вводити дедалі нові й нові санкції…. Загалом має бути остаточно зрозуміло, що, як я вже сказав, ніяких переговорів і розмов із російською стороною бути не може, тільки просто планомірна, постійна і всеосяжна допомога Україні в цій війні, яку Путін розв’язав”, — переконаний політик.

Читайте також: Путін пижиться, але результат виходить у вигляді пшику, Росії вже не бояться на Заході, — Фесенко

Раніше офіційна представниця Держдепартаменту США Андреа Калан сказала, що в рішенні Росії призупинити виконання своїх зобов’язань за Договором про стратегічні наступальні озброєння (СНО-3 або New START) немає нічого дивного, але це “нехороший знак”.

Йдеться про двосторонній договір між Росією і США про подальше взаємне скорочення арсеналів розгорнутих стратегічних ядерних озброєнь. Документ набув чинності 5 лютого 2011 року. Він передбачає скорочення розгорнутих ядерних боєзарядів до 1 550 одиниць, міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів і важких бомбардувальників до 700 одиниць, а також розгорнутих і нерозгорнутих пускових установок до 800 одиниць. Угода, зокрема, зобов’язує сторони обмінюватися інформацією про кількість боєголовок і носіїв. У 2022 році Москва відмовила Вашингтону в інспекціях своїх ядерних об’єктів.

Прямий ефір