Російські ракети пролетіли в небезпечній близькості від АЕС: про черговий акт ядерного тероризму заявили в “Енергоатомі”

Південноукраїнська АЕС. Фото: t.me/energoatom_ua

Прольоти двох ворожих ракет були зафіксовані поблизу Південноукраїнської атомної електростанції в Миколаївській області, сьогодні, 18 лютого, під час чергової масованої ракетної атаки РФ. Високою була загроза влучання в реактор, передає FREEДОМ із посиланням на повідомлення Державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”.

“Сьогодні, 18 лютого 2023 року, під час чергової масованої ракетної атаки РФ на Південноукраїнській АЕС о 8:25 та 8:27 зафіксовані прольоти двох ворожих крилатих ракет. Повітряні об’єкти рухалися руслом Південного Бугу в напрямку м. Первомайськ Миколаївської області й пролетіли небезпечно близько до ядерного об’єкта. Загроза поцілити в реактор з можливими наслідками — ядерною катастрофою — знову була високою”, — заявили в “Енергоатомі”.

В компанії назвали атаку черговим актом ядерного тероризму РФ, що загрожує безпеці всього світу, та звернулися до Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) з вимогою вжити всіх можливих заходів для припинення ядерного тероризму РФ, виводу військових формувань Росії з території Запорізької станції та встановлення демілітаризованої зони навколо неї, а також безпольотної — над усіма атомними об’єктами України.

Нагадаємо, сьогодні, 18 лютого, РФ завдала ракетного удару по Хмельницькому, унаслідок якого є поранені, пошкоджено будинки та навчальні заклади.

Прямий ефір