Путін обрав війну “на виснаження”, тому мобілізація в РФ буде безперервним процесом, — Курносова

Ілюстративне фото: glavcom.ua

Мобілізація в Росії є безперервним процесом, оскільки у російської окупаційної армії є постійна потреба в компенсації втрат. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказала російська політична аналітикиня, головна редакторка порталу After empire Ольга Курносова.

“Звичайно, процес неминучий і процес безперервний. Тому що жива сила у РФ закінчується, їм потрібно нове “гарматне м’ясо”. Тому, звичайно, мобілізація не переривається, і вона наростатиме. А до кінця року йшов призов, відповідно, призовників через якийсь час вони теж зможуть залучити. А зараз триватиме мобілізація”, — сказала Курносова.

Вона вважає, що нова хвиля мобілізації буде прихованою, щоб уникнути скандалів, які породили невпевненість росіян, падіння рейтингу влади. Аналітикиня не виключає, що тепер влада задіюватиме роботодавців, щоб роздавати росіянам повістки.

Курносова зазначила, що російська окупаційна армія намагається вести війну “на виснаження”.

“Вони просто тілами ось цих самих мобілізованих закидають українські позиції. І думають, і чекають, коли в України закінчиться сила. І Путін сподівається, що рано чи пізно ці сили закінчаться. Ось усе, на що вони розраховують. Більше ні на що. Тому що я ще раз звертаю вашу увагу, що Путіну абсолютно наплювати на життя солдатів і взагалі на життя людей, до того ж усіх — російських і українських. Будь-які люди для нього не є чимось цінним. Тому скільки солдатів російських у такий спосіб загине, йому абсолютно все одно. Тож розрахунок справді на те, що в Росії більше людей, в принципі, населення Російської Федерації більше, і в Росії більше залишилося старої радянської зброї, з якою, власне, ці мобілізовані воювати й будуть”, — сказала аналітикиня.

Читайте також: У РФ немає консенсусу щодо питання війни з Україною — активіст руху “Весна” розповів про відмови воювати й протест

Прямий ефір