Як Китай та Індія впливають на ядерну риторику Кремля, пояснила Синовець (ВІДЕО)

Прапори Індії та Китаю. Фото: ukrinform.ua

Невдоволення ядерною риторикою президента Володимира Путіна висловлює Китай, а за ним у своєму засудженні, можливо, й Індія. Країни у своєму невдоволенні можуть піти далі, і приєднатися до ембарго на російські енергоносії. Таку думку сьогодні, 9 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила директорка Одеського центру нерозповсюдження ядерної зброї при Одеському національному університеті ім. І. І. Мечнікова, доцентка кафедри міжнародних відносин, кандидатка політичних наук Поліна Синовець.

“Бачимо чітке невдоволення Сі Цзіньпіна ядерними загрозами. Сигнали від Китаю важливі для Росії, тому що китайський ринок сьогодні є основним і Китай сьогодні є основним споживачем російського газу. Якщо Китай та Індія відвернуться від Росії, то вона матиме колапс з економікою”, — сказала вона.

Експертка зазначила, що ще у вересні 2022 року, виходячи з риторики російського президента, можливість застосування ядерної зброї була набагато вищою, ніж зараз. І невдоволення Китаю та Індії, керівництво якої піде за Пекіном у своєму засудженні, теж зупиняють Росію.

“Тут абсолютно чітка загроза того, що вони приєднаються до ембарго, і тоді все буде дуже погано для російських фінансів. Російська військова промисловість тримається також на цих можливостях. Тому невдоволення Сі Цзіньпіна є чітким сигналом про те, що треба припиняти лякати ядерною зброєю у тому вигляді, в якому це відбувалось у вересні”, — наголосила Поліна Синовець.

Читайте також: Блеф чи шантаж: чому Путін знову заговорив про ядерні ризики і як на це реагує світ (ВІДЕО)

Прямий ефір