Останні заяви Путіна про ядерну зброю не підвищили градус ескалації — думка експертки (ВІДЕО)

Володимир Путін. Фото: ukrinform.ua

Чергові заяви президента Володимира Путіна про ядерну зброю не підвищили градус ескалації. Таку думку сьогодні, 9 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила директорка Одеського центру нерозповсюдження ядерної зброї при Одеському національному університеті ім. І. І. Мечникова, доцентка кафедри міжнародних відносин, кандидатка політичних наук Поліна Синовець.

“Нічого такого Путін не сказав, чого б ми не знали про ядерну стратегію Росії. Основні пункти були в тому, що Росія не може повністю відмовитися від принципу не завдання ядерного удару. Її основний принцип — це відповідь на зустрічний удар”, — сказала вона.

Експертка додала, що за словами Путіна, РФ не має наміру розмахувати ядерною зброєю, а також він окреслив її функцію в деескалації конфлікту.

“Він повторив те, що ми й так знаємо: у цій війні, яку Росія веде проти України, основна функція ядерної зброї — це стримувати НАТО, США та інших великих акторів від прямого зіткнення з РФ. Тому ця заява Путіна не підвищила градус можливої ескалації. Навпаки, щодо вересневих заяв, вони звучать, як спроба заявити про оборонний характер ядерної зброї”, — наголосила Поліна Синовець.

Читайте також: Блеф чи шантаж: чому Путін знову заговорив про ядерні ризики і як на це реагує світ (ВІДЕО)

Прямий ефір