Дії Заходу навколо стримування агресії РФ визначаються ризиками прямого ядерного зіткнення — думка (ВІДЕО)

Богдан Ференс. Фото: life.pravda.com.ua

Країни Заходу, ухвалюючи рішення про ту чи іншу підтримку України, виходять насамперед із інтересів своїх суспільств, а також вибудовують свою зовнішню політику, виходячи з питань безпеки, ризики для якої багаторазово зросли. Про це сказав кандидат політичних наук, експерт-міжнародник Богдан Ференс сьогодні, 9 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Нам треба розуміти пріоритетність їхньої політики. Зовнішня політика західних партнерів та політика безпеки зараз дають свої результати: вони не мають війни. Це найважливіше, найголовніше. Це перше, це треба розуміти. Друге: ризики, однозначно, набагато вищі, аніж це було до лютого цього року. Це також розуміють усі, і тому набагато більше та сама Німеччина зараз виділятиме коштів… на переозброєння, тому що ризики набагато серйозніші”, — пояснює гість ефіру.

Він також зазначає, що Захід не застосовує проти РФ якихось радикальних інструментів, досить серйозно сприймаючи ядерну загрозу.

“Всі дії, які навколо стримування російської агресії, насамперед, і Вашингтоном безпосередньо, визначаються з погляду ризиків прямого ядерного зіткнення”, — коментує Ференс.

На думку експерта, Захід адекватно оцінює ризики, не переоцінюючи, але й не недооцінюючи їх.

“Те, що сталося з повномасштабним вторгненням в Україну, для багатьох країн стало певним сигналом, що адекватність ухвалення рішень Кремлем далека від того, що називається адекватним. І ризики раптово зросли багаторазово… Хоча зараз набагато менше стали обговорювати тему ядерного прямого зіткнення, але це однозначно пріоретизується в контексті глобальної безпеки”, — констатує експерт-міжнародник.

З погляду гостя ефіру, у заявах про підтримку України та небажанні Заходу застосовувати проти РФ радикальні інструменти немає суперечності.

“Те, що країни думають насамперед про себе, про свої проблеми, турботи та своїх людей і іноді фокус роблять на цьому, а не, наприклад, підтримці України в конкретному контексті, то для цих країн це не лукавство, це пріоритет”, — наголосив він.

Читайте також: Ядерний потенціал РФ буде знищено ще до можливості його застосування, і росіяни це чітко розуміють, — Грабський (ВІДЕО)

Прямий ефір