Усі пропагандисти Кремля стали воєнними злочинцями після 24 лютого, злоба, що вилітає з них, щира, — Гозман

Леонід Гозман. Фото: ТАСС

Усі пропагандисти Кремля після 24 лютого — повномасштабного вторгнення Росії до України — стали воєнними злочинцями. До 24 лютого можна було по-різному говорити. Таку думку сьогодні, 6 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ озвучив російський опозиційний політик Леонід Гозман.

“Хочу нагадати, що була така людина Юліус Штрейхер, головний редактор газети “Штурмовик” при Гітлері, абсолютно переконаний нацист, який нікого не вбивав особисто, нікого абсолютно. Він був журналістом, був шкільним учителем і став журналістом у результаті. І його повісили за вироком Нюрнберзького трибуналу серед головних воєнних злочинців. Він був підсудним на головному Нюрнберзькому процесі. Я вважаю, що у Симоньян, у всіх інших мають бути хороші адвокати, їм мають бути надані всі права, які надаються кожній людині в нормальному суспільстві. Презумпція невинуватості має діяти. Тягар доказів має лежати на обвинуваченні. Я був би… якщо це буде суд присяжних, якщо доля мене занесе в присяжні, то я б проголосував за винуватість”, — сказав він.

Політик вважає, що зараз пропагандисти стають самими собою і те, що вони говорять, показує їхню сутність.

“Мені здається, що суд над цими людьми важливіший за їхнє засудження, насправді це важливіше. Вони мають бути під судом. І суд може сказати, що ні, презумпція невинуватості за нього і тому не в’язниця, а щось інше. Наприклад, в’язниця не на 20 років, а на три роки. Та заради бога. Важливо, щоб був суд. Важливо, що він був під судом. Ось це принципово. Щодо злоби, яка з них вилітає, то я думаю, що вона щира. Ніхто не давав команди Антону Красовському в прямому ефірі закликати спалювати живцем українських дітей. Такої команди він не отримував. Це він сам така чудова людина. Вони всі. Ось вони чим далі, тим більше вони стають самими собою. Вони себе виражають. Це його особистість. Він така людина”, — заявив Леонід Гозман.

Читайте також: Російським пропагандистам, котрі підтримують війну в Україні, загрожує реальний тюремний термін — подробиці (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, дезінформація — традиційна зброя Москви. Росія довго планомірно готувала російське суспільство до повномасштабного вторгнення до України. І тому кремлівські пропагандисти створили систему дезінформації. Об’єктами маніпуляцій стають права людини, екологічна політика, інформація про загибель цивільного населення внаслідок бомбардувань.

Прямий ефір