Ядерний шантаж Росії: як запобігти Армагеддону (ВІДЕО)

Ілюстративний колаж: sloboda.org

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Кремль постійно шантажує світ загрозою застосувати ядерну зброю. Особливо це помітно на тлі успішного контрнаступу української армії. Проте спроби російського президента Володимира Путіна прогнути під себе світ останнім аргументом — застосуванням зброї масового знищення — не мають успіху. Президент України Володимир Зеленський закликав країни НАТО продемонструвати, що вони не бояться Росії, інформує FREEДОМ.

“Що стосується використання іншої ядерної зброї — мені важко сказати. Що має робити НАТО? Унеможливити застосування Росією ядерної зброї. Але, що важливо, ще раз звертаюся до міжнародної спільноти, як це було до 24-го, превентивні удари, щоб вони знали, що з ними буде, якщо вони застосують, а не навпаки”, — сказав президент України Володимир Зеленський.

Президент США Джо Байден заявив, що світ, вперше після Карибської кризи, зіштовхнувся з настільки серйозною загрозою.

“Він не жартує, коли говорить про потенційне застосування тактичної ядерної зброї або біологічної та хімічної зброї, тому що її армія, можна сказати, значно недопрацьовує. Я не думаю, що існує така річ, як можливість легко застосувати тактичну ядерну зброю і не закінчити Армагеддоном “, — сказав у своєму виступі на заході зі збору коштів від Демократичної партії у Нью-Йорку Джо Байден.

У Пентагоні заявили, що становище вважають серйозним і не припиняють моніторити ситуацію.

“У нас немає жодної інформації, яка б змусила нас змінити нашу позицію стратегічного стримування, і у нас немає оцінок, що президент Путін прийняв рішення про застосування ядерної зброї”, — заявив речник Пентагону Патрік Райдер.

За словами експертів, у відповідь на погрози Путіна Захід чітко дає зрозуміти, що буде з Росією, якщо Кремль піде на ядерний удар.

“ООН попереджає РФ, що будь-який їхній рух у бік ескалації, ядерного питання призведе до Армагеддону, але до Армагеддону, який в основному буде пов’язаний з РФ. За кілька годин буде знищено всю російську армію, у всіх місцях її дислокації”, — зазначив полковник запасу, військовий експерт Роман Світан.

Військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак вважає, що йдеться про конвенційну зброю, тобто звичайну, не ядерну.

“Є вже маса традиційної зброї, яка набагато ефективніша за ядерну — американські “Томагавки”. Спочатку ППО російське лягає, а потім одна, дві ракети знищується весь Чорноморський флот. Просто в один момент. Балтійський флот — як серпом зноситься. Далі тихоокеанський флот. І Росія перестає бути морською державою”, — висловив він свою думку.

Захід готовий використати всі кошти, зокрема дипломатичні, щоб запобігти ядерній ескалації з боку Росії. Однак грати у піддавки із Кремлем не згоден.

“Ми не повинні піддаватися тим, хто хоче укласти угоду, яка торгує українською землею. Вони пропонують заплатити життям українців за ілюзію світу. Ми стоятимемо з нашими українськими друзями, скільки б часу це не зайняло. Україна може перемогти. Україна має перемогти. І Україна переможе”, — наголосила прем’єр-міністерка Великобританії Ліз Трасс.

Перемога України буде перемогою всього демократичного цивілізованого світу. Сьогодні країни-партнери не припиняють чинити тиск на Росію та допомагати Україні. Фінляндія схвалила дев’ятий пакет військової допомоги Україні на 12 млн євро, а Франція розглядає можливість постачання Україні 12 нових гаубиць Caesar.

Читайте також: Україна нібито загрожує ядерним ударом Росії — експерт розібрав нову риторику Кремля

Прямий ефір