5 інструментів для перемоги України та світу над Росією назвав Зеленський (ВІДЕО)

Володимир Зеленський: Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників 2BS Forum, що відбувається в Чорногорії. Про це сьогодні, 8 жовтня, повідомили в Офісі президента України, інформує FREEДОМ.

“Безпека — це ключове питання нашого часу. І від того, яку відповідь ми запропонуємо зараз, залежить, без перебільшення, усе. Залежать не тільки наші державні інституції, наш суверенітет, кордони, політичний устрій. Ідеться буквально про життя. Про мир для всіх нас”, — зазначив він.

Президент заявив, що, аналізуючи елементи російської війни проти України й конкретні кроки агресора, можна зробити висновки про те, яких форм і методів захисту Україна потребуємо заради безпеки.

Перше — єдність.

“Це фундамент. Це те, що має бути завжди не тільки формально, а й по суті. Не тільки на самітах, а й у справах”, — сказав він.

Другий пункт — демократія.

“Це наш характер. Ми бачимо, що нинішні керівники Росії мають нав’язливе бажання зламати принцип демократичної зміни влади в усіх країнах, щодо яких мають загарбницькі амбіції. Вони не визнають результати виборів і народних рухів тоді, коли через них втрачають вплив. І вони намагаються влаштувати перевороти чи корумпувати політичний процес тоді, коли обирають для себе якусь маріонетку, яка представлятиме їхні інтереси. Маємо жорстко цьому протидіяти”, — наголосив Зеленський.

Третій — незалежність.

“Маємо визнати на всіх рівнях у Європі та світі очевидне: Росія загрожує не комусь одному, а всім. Тому й усі мають досягнути повної незалежності від Росії, щоб вона не могла перетворювати залежності від неї на кайдани: економічні залежності, енергетичні, політичні — будь-які”, — пояснив Зеленський.

Четвертий — зброя.

“Це звучить трохи незвично у Європі, але зараз ми бачимо, яку війну Росія може влаштувати буквально з нічого… Погляньте, якої інтенсивності війну ми зараз ведемо для свого захисту. Погляньте, і ви зможете оцінити й обсяг зброї, який може знадобитися для захисту в такій війні, якщо Росія перетворить на поле бою територію ще якоїсь іншої країни”, — звернув увагу глава держави.

Пʼятий — відповідальність.

“Довгі роки керівник Росії та його оточення відчували повну безкарність. Вони зруйнували демократію у своїй країні, і вони почали руйнувати все навколо Росії… Тож притягнути їх до відповідальності — це гарантувати довгостроковість миру після цієї війни”, — акцентував Зеленський.

Читайте також: Російське зло програє, коли наша формула світу переможе, — Зеленський

Прямий ефір