Російській армії в Україні потрібно готуватися до масового дезертирства — прогноз експерта

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Масового дезертирства з лав російської армії очікують в Україні за умови збереження досить високого темпу контрнаступу Збройних сил України, а також вогневого тиску на позиції окупаційних військ. Таку думку сьогодні, 5 вересня, висловив у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко.

Він зазначив, що яскравим прикладом низького рівня морально-психологічного стану російських військовослужбовців є той факт, що РФ не можуть забезпечити добровільну мобілізацію для компенсації втрат.

“Тобто, коли ти не віриш у те, що відбувається добра справа, коли ти не віриш у те, що ти можеш повернутися із зони бойових дій живим, здоровим, без будь-яких ушкоджень, коли ти не віриш у якусь перспективу подальшу так званої “спеціальної військової операції”, то ти, звичайно ж, цей контракт не підписуєш, а якщо ти підписувач цього контракту, то ти його розриваєш”, — вважає Коваленко.

Він зазначив, що найбільша демотивація зараз у тих російських підрозділів, які перебувають на передовій, зазнають втрат, знають реальний стан справ, але водночас щодня чують від пропагандистів, що “в них там суцільні перемоги, і контрнаступ Збройних сил України провалився”.

“І це, звичайно ж, ще більше деморалізує, і згодом, я думаю, що при збереженні досить високого темпу контрнаступу, а також вогневого тиску на позиції противника, найближчим часом ми побачимо чимало дезертирів, які залишають свої позиції, підрозділи, знову-таки, проти яких нічого вище командування не зможе зробити, оскільки це матиме масовий характер”, — переконаний експерт.

Читайте також: Російська техніка не витримує темпів стрільби, — військово-політичний оглядач (ВІДЕО)

Прямий ефір