Вона знає проблематику — дипломати дали оцінку новому послу США в Україні Бріджит Брінк

Фото: wikipedia.org

У Києві розпочала роботу новий посол США в Україні Бріджит Брінк. Вона вже побувала в Гостомелі Київської області й продовжує знайомитися із ситуацією в країні, де має працювати, інформує UA.

“Мене звуть Бріджит Брінк. Я дуже рада бути тут, у Києві, як посол Сполучених Штатів Америки в Україні”, — представилася нова глава дипломатичного відомства.

За спиною у Бріджит Брінк — 26 років на дипломатичній службі. Одразу після прибуття до Києва дипломат розпочала свою роботу з вручення вірчих грамот у МЗС України. Потім завітала на аеродром Гостомеля, де Збройні сили України здобули перемогу в одній з перших великих битв під Києвом.

“США — на боці українського народу у захисті суверенної, незалежної та демократичної України. Ми допоможемо Україні захиститися від неспровокованої, невиправданої та жорстокої війни Росії. Ми будемо надалі співпрацювати з нашими союзниками та партнерами, щоб допомогти вам захищати свою країну. І ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно”, — пообіцяла Бріджит Брінк.

Раніше Брінк очолювала посольство США у Словаччині. Головним її завданням на дипломатичній службі було формування політики США у Європі та Євразії. Експерти зазначають, що в Україні тепер — один із найдосвідченіших американських дипломатів.

“У нашій ситуації, коли в нас триває активна співпраця з американцями, коли й постачання озброєння, й фінансова допомога, й політична підтримка, то треба розуміти, що призначення посла — це колосальне посилення всього, що відбувається. Це спрощення всіх цих контактів”, — вважає експерт Ради зовнішньої політики “Українська призма” Олександр Краєв.

Колеги відгукуються про Бріджіт Брінк, як про талановиту дипломатку, яка блискуче знає регіон та його геополітичні виклики.

“Вона знає проблематику і дуже уважно стежила за розвитком подій з початку війни в Україні. Вирушати в країну, де йде війна — це серйозний виклик для будь-якого посла, але Брінк готова до цього”, — заявив експосол США в Україні Вільям Тейлор.

Крістіна Квін, яка також була раніше послом США в Україні, зазначила, що знає Бріджит Брінк близько 15 років.

“Вона приголомшлива, енергійна, розумна. Вона дуже проукраїнських поглядів, є активною прихильницею України та її західної інтеграції. Я думаю, вона буде чудовим послом, і переконана, що вам сподобається працювати з нею”, — висловила свою думку Крістіна Квін.

Експерти наголошують на важливості призначення Бріджит Брінк під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну, адже вона спеціалізується на гарячих точках Європи. Зокрема дипломатка займалася питаннями Грузії. У 2005-2008 роках Брінк очолювала політико-економічний відділ США у Тбілісі. Грузинський досвід — плюс Україні, зазначають експерти, завдяки йому вона розуміє, наскільки підступна та агресивна путінська Росія.

“Вона має і грузинський досвід, і досвід нашого центрально-східноєвропейського регіону, тому це дуже важливо для нас. Американці, як ми пам’ятаємо, під час тієї війни Россі проти Грузії використали колосальну кількість дипломатичних та політичних методів, щоб зупинити агресію. Не всі з них були успішними, але очевидно — вони винесли з цього якісь уроки. Тому робота налагоджуватиметься, виходячи з тих помилок, які були раніше”, — сказав Олександр Краєв.

Сенат одноголосно затвердив Бріджит Брінк на посаду посла США в Україні 19 травня. Її рекомендував президент Джо Байден. Крім англійської, дипломатка розмовляє російською, сербською, грузинською та французькою мовами. Зазначимо, раніше посада посла США в Україні була вакантна три роки після того, як Дональд Трамп у травні 2019-го відкликав Марі Йованович з посади голови дипмісії у Києві.

Напомним, военный и общественный деятель, генерал-майор СБУ, бывший заместитель главы СБУ Виктор Ягун в эфире марафона “FreeДОМ” на телеканале UA сообщил, что получение новых артсистем позволит ВСУ накопить силы и кардинально изменить ситуацию на фронте к началу следующего месяца.

Читайте также: 

В британском Минобороны подтвердили отправку Украине ракетных систем M270. Они поражают цели в радиусе 80 км

«Моя солидарность с Украиной», — экс-канцлер Германии нарушила молчание с начала полномасштабной агрессии РФ

Из-за войны более миллиона детей Украины нуждаются в помощи – Лазаренко

Прямий ефір