Багатонаціональна операція Interflex: інструктори з Великої Британії продовжують навчати українських новобранців

Ілюстративний скріншот відео: GeneralStaff.ua

У межах операції Interflex навчання українських воїнів у Великій Британії проводять британські інструктори. Військовослужбовці відпрацьовують ведення вогню і тактику пересування на різних відстанях, а також складають тести на точну стрільбу. Як зазначили в Генеральному штабі Збройних сил України (ЗСУ), це допомагає новобранцям адаптуватися до різних бойових ситуацій, швидко реагувати на зміни обстановки, зберігати точність вогню та максимальну ефективність ураження цілей, інформує FREEДOM.

“В умовах сучасних бойових дій вогнева підготовка важлива для українських військових. Вона дає змогу нашим воїнам готуватися до будь-яких викликів на полі бою, підвищує їхню ефективність і шанси на успіх. Також важливою є робота в парах, яка дає змогу військовим краще координувати свої дії, підтримувати один одного та ефективніше виконувати бойові завдання”, — з повідомлення Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Операція Interflex — це наймасштабніша програма підготовки на території Великої Британії з часу Другої світової війни. Операція Interflex — це програма підготовки українських військових за найкращими стандартами Королівських збройних сил Великої Британії та з урахуванням специфічних і дієвих для поля бою традицій кожної з країн-учасниць навчальної місії.

Велика Британія та 12 країн-партнерів об’єдналися, щоб підтримати Україну в підготовці новобранців. За два роки в межах програми Interflex Велика Британія за підтримки партнерів підготувала понад 40 тис. військовослужбовців Сил оборони України.

Читайте також: Збільшення парку F-16 в України впливає на можливості російських пілотів у прифронтовій і прикордонній зонах, — експерт у сфері авіації

Прямий ефір