Де Росія скористається північнокорейцями — оцінка військовослужбовця ЗСУ

Кім Чен Ин і Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Поява 10 тис. військових КНДР у Курській області, безумовно, вплине на бойові дії. Проте на сьогодні на Курському напрямку вже зібрано 55 тис. російських військових, тому значно угруповання РФ північнокорейці не посилять. Такою думкою в ефірі FREEДОМ поділився військовослужбовець Збройних сил України Кирило Сазонов.

“А щодня ми “минусуем” у середньому півтори тисячі [російських військових]. Тож нехай приїжджають”, — каже він, додаючи, що поки що військових КНДР на лінії фронту в Курській області не бачили.

На думку військовослужбовця, залучення північнокорейських солдатів показує, що Росія будь-що уникає мобілізації, а потік контрактників не відповідає потребам.

“Якщо людина не пішла за 20 тис. доларів, пропонуватиме 25 [тис. дол.] — марно. І самі росіяни визнають, що з початку літа, з червня, щомісяця втрачають більше людей, аніж залучають нових. При цьому втрачають таки обстріляних, втрачають таких, що трішки мають досвід. Тому вони намагаються заткнути цю дірку без мобілізації як завгодно. Все сміття по всьому світу вони, на мою думку, зібрали. Чоловічі колонії вони очистили від усіх охочих. Уже під Торецьком ми стикалися з жінками з російських колоній, які теж підписали контракт за амністію. Наразі намагаються за рахунок Північної Кореї когось залучити”, — коментує гість ефіру.

Він упевнений: людські резерви російської армії закінчуються, противник не зможе закидати Україну “гарматним м’ясом”.

“Ми бачимо, що вони одночасно не можуть наступати скрізь. І ми бачимо, як по Покровську, великий кулак, що йшов на Покровськ, перетворився на розгорнуті пальці. Кудись на Селидове, кудись на південь, кудись на північ. Їм не вистачає людей”, — вважає Сазонов.

Північнокорейці — дисципліновані та фізично підготовлені — підмога для російської армії. Але не зовсім те, що їй потрібне, вважає військовослужбовець.

“Як керувати людьми, які розмовляють іншою мовою, я навіть не уявляю. Бойове злагодження — це дуже важливо. І ми бачимо, що й у нас із цим проблеми, і у росіян із цим проблеми, і зі зв’язком вічно проблеми… Є зміна позицій, про яку треба, щоб усі знали свої та бажано не знав противник. Якщо це все ще через перекладача, я навіть не уявляю, як це буде. Тому моя думка та думка моїх побратимів, ми це обговорювали вчора, що, швидше за все, у самих бойових діях, штурмових, не використовуватимуть цих північних корейців. Їх, швидше за все, виставлятимуть на позиції, які Росія має намір суворо утримувати, не йдучи ані вперед, ані назад. Туди посадять їх, а особовий склад, що вивільнився, кидатимуть на штурми наших позицій. Тому що оперативно керувати людьми з іншою мовою — це щось із сфери фантастики”, — прокоментував Кирило Сазонов.

Читайте також: “Вісь зла” стає реальною: тісну співпрацю Москви та Пхеньяна у війні проти України обговорили експерти та глядачі FREEDOM

Раніше повідомлялося, що перші підрозділи північнокорейських військових уже прибули в зону бойових дій на Курському напрямку фронту.

Читайте такожКНДР дала РФ своїх військових на війну проти України в обмін на ядерні технології, — політолог

Прямий ефір