Від танків Т-80У до К2 Black Panther: яке озброєння може надати Україні Південна Корея, розповів військовий оглядач

Прапор Південної Кореї. Фото: gettyimages.com

Якщо Південна Корея ухвалить рішення підтримати Україну на тлі активного військового співробітництва між Північною Кореєю і Росією, Сеул зможе надати українській армії як радянські зразки озброєнь, так і сучасні розробки. Про це сьогодні, 25 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий оглядач Денис Попович.

“Почнемо з того, що в розпорядженні Південної Кореї є радянські зразки озброєння, які були передані Російською Федерацією в середині 1990-х. Це танки Т-80У, це БМП-3. Вони можуть бути передані, якщо буде порушено питання таким чином. Це те, що ми можемо використовувати тут і зараз”, — сказав він. 

Як він зазначив, Південна Корея також має у своєму розпорядженні цікаві розробки, такі як власні танки, самохідні артилерійські установки (САУ), зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) та інше.

“Власні танки К2 Black Panther, власні САУ К9 Thunder. У них є власні ЗРК, які можуть збивати балістичні повітряні цілі. У них є оперативно-тактичні ракетні комплекси, які також можуть становити інтерес. У них є артилерійські засоби та реактивні системи залпового вогню, пристосовані для стрільби ракетами ATACMS. Я думаю, що багато хто з нас знайомий з різною продукцією Південної Кореї та її якістю, а якість військової техніки тут не підлягає сумніву”, — наголосив Денис Попович.

Читайте також: Коли військові КНДР можуть опинитися в зонах бойових дій — Зеленський озвучив дані розвідки

Як повідомлялося, перші підрозділи військових із Північної Кореї, які пройшли навчання на російських полігонах, уже прибули в зону бойових дій. На злагодження солдатів, яких Росія має намір залучити у війні проти України, виділять кілька тижнів.

Прямий ефір