Критично перевертає всю безпекову ситуацію, — Рябих про загрози співпраці КНДР та Росії 

Росія і Північна Корея. Фото: gettyimages.com

В обмін на надання Росії солдатів Північна Корея може отримати технології у сфері розробки ядерної зброї. І це загроза для безпеки не лише Південної Кореї, а загалом усього регіону, і навіть Сполучених Штатів. Таку думку озвучив директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих в ефірі телеканалу FREEДОМ.

У Південної Кореї альянс Російської Федерації та Північної Кореї викликає занепокоєння неспроста, акцентував експерт.

“Тут є два моменти. Перший — відправка військ КНДР. Для Південної Кореї це є таким тригером і небезпекою, адже там розуміють, що подібна співпраця для Північної Кореї цінна. По-перше, це отримання армією КНДР бойового досвіду, реального ведення бойових дій у сучасних умовах із застосуванням усіх технологічних досягнень. І Південна Корея розуміє, що набутий досвід, який отримають північнокорейські війська, буде застосовано не проти когось, а, звісно ж, насамперед проти них”, — сказав спікер. 

Друге питання, за словами Валерія Рябих, ще більш серйозне, тому що в Південній Кореї розуміють: Пхеньян, спрямовуючи свої війська, обмінює “гарматне м’ясо” на щось більш цінне. 

“Ціннішим можуть бути саме технології, яких не вистачає Пхеньяну. Як заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, наразі йдеться про можливу передачу, в обмін на надання військ Російській Федерації, технологій у сфері ядерної зброї. Насамперед це стосується технології мініатюризації ядерних зарядів. І на додаток до тих технологій, які вже освоїла Північна Корея, ось ця може критично вплинути на питання безпеки насамперед Південної Кореї”, — пояснив спікер. 

За його словами, якщо Північна Корея отримає цю технологію, то зможе обробляти артилерійські боєприпаси великого калібру в ядерному виконанні. 

“З урахуванням того, що зараз на Сеул спрямовано близько 6 тис. артилерійських стволів з боку Північної Кореї, той факт, що якщо там навіть буде кілька ядерних зарядів, критично переверне ситуацію безпеки для Південної Кореї”, — зауважив гість ефіру. 

Він зазначив, що в Південній Кореї навчилися перехоплювати ракети, і всі їхні технологічні досягнення були спрямовані на розвиток засобів протиповітряної оборони. Але з подібного роду артилерійськими боєприпасами впоратися буде досить важко. 

“Друге питання — це отримання Північною Кореєю технологій у сфері носіїв підводного старту балістичних і крилатих ракет у рамках роботи, яку зараз КНДР веде з будівництва своєї субмарини — носія ядерної зброї. І це вже вплине на безпеку не тільки Південної Кореї, а взагалі на регіональну безпеку, і загрожуватиме навіть Сполученим Штатам. Тому співпраця Росії та КНДР критично перевертає всю безпекову ситуацію. І, звісно ж, насамперед, про це публічно говорить Південна Корея. Але це не означає, що це не зачіпає і ті ж Сполучені Штати, які також входять до переліку країн, яким загрожуватиме Пхеньян”, — резюмував гість ефіру. 

Читайте також: Військові КНДР уже в зоні бойових дій: як розвиватиметься ситуація — прогноз експертів

Раніше повідомлялося, що перші підрозділи північнокорейських військових уже прибули в зону бойових дій на Курському напрямку фронту.

Читайте також: Путінський режим демонструє поведінку злодіїв у законі, — Жовтенко про співпрацю РФ із КНДР

Прямий ефір