Удари українських безпілотників по російських військових складах та аеродромах мають накопичувальний ефект — розбір експерта

Вибухи на складі в місті Торопець. Скріншот: x.com/TheDeadDistrict

Удари, які Сили оборони України завдають за допомогою безпілотників по російських військових складах та аеродромах, мають накопичувальний ефект. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт Ян Матвєєв.

“Безумовно, окремі удари з не дуже серйозним руйнуванням — все-таки безпілотники не можуть завдати такого прямо серйозного ураження — вони не несуть якогось моментального ефекту. Природно, потрібно, щоб цих ударів було більше, і тоді, коли вони відбуваються регулярно, точно так само, як було з, наприклад, НПЗ, вони справді створюють серйозний вплив, тому що просто не встигає одне виробництво замістити потреби, які було втрачено щодо іншого виробництва. А коли все відбувається поступово, то, звісно, щось ремонтується, десь нарощується виробництво, і таким чином усі потреби закриваються. Але треба зазначити, що загалом українські удари по інфраструктурі, їхній накопичувальний ефект працює”, — сказав він.

Крім того, військовий експерт зазначив, що не минають безслідно й удари по російських складах із боєприпасами та вибуховими речовинами, по хімічних виробництвах.

“І це все додається в загальну скарбничку, якщо можна так висловитися, втоми виробництва, тому що багато що — це не нове виробництво. І якось це заповнити не виходить так швидко — відремонтувати, створити нові установки та все інше. Багато заводів ще з радянського часу працюють, тому що, всі ми знаємо, що більшість російських власників заводів, різні олігархи тощо, вони просто використовують те, що їм дісталося, трохи щось ремонтують, трохи замінюють, аби гроші приносило. Зараз це працює, звичайно, в мінус загалом російській владі, тому що будь-які проблеми більш-менш серйозні, вони можуть призвести до таких довгострокових проблем”, — сказав Матвєєв.

Читайте також: Україна атакувала російські спиртзаводи, які використовували для виробництва вибухових речовин — деталі (ВІДЕО)

Раніше військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов заявив, що Україна масштабувала виробництво ударних безпілотників із дальністю понад 1 000 км.

Прямий ефір