Удари триватимуть — це стратегія ЗСУ, — Братчук про ураження об’єктів у тилу ворога

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Цієї ночі в районі Новошахтинського нафтопереробного заводу в Ростовській області РФ прогриміли вибухи. Цілеспрямована робота Сил оборони в цьому напрямі триває, оскільки НПЗ — важлива ланка в забезпеченні роботи логістичних ланцюжків окупантів. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 23 жовтня, сказав речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Якраз Новошахтинський НПЗ входить до цього логістичного ланцюжка, який існував і поки що повністю не знищений, зокрема з урахуванням нафтобази у Феодосії та інших на території тимчасово окупованого Криму”, — зазначив речник. 

Щодо наслідків цих ударів, то насамперед йдеться про логістику ворога, яка порушується і не може функціонувати на 100% ефективно, наголосив Братчук.

“Відповідно, виникають проблеми не тільки в цивільних окупантів на території Криму, а й в угруповань військ, які оперують на цьому театрі воєнних дій. Це, звісно, і тимчасово окупований півострів, і Південний напрямок фронту, адже це удар по стану, якості та кількості паливно-мастильних матеріалів (ПММ), які постачають на фронт”, — зазначив гість ефіру. 

За словами Братчука, ціни на паливно-мастильні матеріали в окупованому Криму вже почали зростати.

“Чи є це наслідком ударної роботи ЗСУ по Феодосійському нафтоперевалочному порту? Однозначно, так. Ця робота триває, тому що повністю ланцюжок логістики окупантів ще не зруйновано. Але, тим не менш, ми бачимо, що такі успіхи на сьогодні є. І першими, хочу нагадати, постраждають цивільні окупанти в Криму, тому що ПММ забиратимуть у них. Як то кажуть, все для фронту, все для перемоги. Думаю, що такі удари будуть і далі продовжуватися, тому що це стратегія Збройних сил України: і демілітаризація Криму, і удари по логістиці окупантів”, — резюмував Братчук.

Читайте такожЗнищуємо виробництво мікроелектроніки, вибухових речовин, деталей для КАБів і ракет: удари по об’єктах ВПК Росії оцінив Попович

Нагадаємо, Сили оборони України в ніч на 20 жовтня завдали вогневого ураження по інфраструктурі військового аеродрому “Липецьк-2” у Липецькій області Росії. 

Раніше повідомлялося, що три спиртзаводи та ще одне промислове підприємство були атаковані на території Російської Федерації. 

Прямий ефір