Працюємо, щоб звільнити з російського полону всіх наших людей, — Зеленський наприкінці 969-го дня війни

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

В Україну вдалося повернути з російського полону ще 95 українців. І ми працюємо далі, щоб звільняти українців: військових і цивільних. Про це сьогодні, 19 жовтня, наприкінці 969-ї доби повномасштабного вторгнення Росії в Україну повідомив президент Володимир Зеленський у своєму традиційному зверненні, інформує FREEДОМ.

“Це дуже складний процес, але що більш результативні ми будемо на полі бою та в дипломатії, то швидше ми зможемо повернути також інших. Ми зʼясовуємо долю кожного й кожної, хто може бути в полоні. Дуже стараємося повернути всіх”, — наголосив президент.

Він подякував українській команді, яка займається обмінами та всім українським воїнам, кожному підрозділу, які поповнюють обмінний фонд для держави.

“Дякую Збройним силам, Службі безпеки України, ГУР, Офісу, МВС, омбудсмену, Координаційному штабу — усім, хто залучений і хто допомагає. Також нашим партнерам — тим країнам і лідерам, які посилюють наші позиції в цій роботі. І завжди, коли є така можливість, ми говоримо з лідерами під час візитів про те, що українці мають бути вдома — всі. Всі, хто захоплений Росією”, — зазначив Зеленський.

Глава держави повідомив, що сьогодні провів зустріч з міністром закордонних справ Франції.

“Ми плідно співпрацюємо і заради оборони, і в політиці, і заради нашої більшої стійкості — України та всієї нашої Європи. Я вдячний Франції за підтримку плану перемоги — пунктів, які дійсно можуть наблизити реальну дипломатію та справедливий мир. І будемо вдячні Франції за роботу з іншими нашими партнерами, щоб було це спільне бачення — бачення того, що тільки чесне завершення війни реально може гарантувати надійний мир”, — розповів президент.

Він також повідомив, що цього тижня Україна має отримати новий пакет підтримки від Норвегії — 260 мільйонів доларів, спрямованих на підтримку української  енергетики. А також про зимовий пакет допомоги від Нордично-Балтійської вісімки (NB8) — Швеції, Норвегії, Ісландії, Фінляндії, Литви, Латвії, Естонії, Данії.

Зеленський також розповів, що є вагомі рішення у санкціях проти Росії та її спільників, а саме —  санкції Британії проти російського тіньового танкерного флоту.

“І треба значно більше тиску світу проти Росії в цьому напрямі. Тіньовий флот танкерів допомагає Путіну фінансувати війну і терор, окрім цього, створює глобальну загрозу безпеці всіх країн, чиє узбережжя та море можуть бути забруднені через експлуатацію таких танкерів. Я дякую кожному у світі, хто це розуміє та намагається убезпечити людей та країни”, — повідомив глава держави.

Президент також повідомив про те, що Україна підписала ще одну двосторонню угоду щодо безпеки — з Грецією.

Читайте також: Запрошення до НАТО — пріоритетний пункт: в Альянсі обговорюють план перемоги України (ВІДЕО)

Прямий ефір