Авіаційний експерт пояснив термін “локаційно втрачений” БпЛА

Богдан Долінце. Фото: facebook.com/kmbs.ua

“Локаційно втрачені” — термін, який уже тривалий час застосовують Повітряні сили України в ранкових повідомленнях про дронові атаки противника. Про те, що таке “локаційно втрачений” БпЛА сьогодні, 19 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів авіаційний експерт, член Громадської ради при Державній службі Богдан Долінце.

Як пояснив авіаційний експерт, термін “локаційно втрачений” БпЛА означає, що ціль, яка супроводжується радіотехнічними військами повітряних сил — ударні або розвідувальні БпЛА супротивника — зникає з радарів. А от чому він зник з радарів, є три сценарії.

“Перший — безпілотник противника було втрачено через те, що він просто мав ті чи інші недоліки, які призвели до його катастрофи. Іншими словами, безпілотник просто мав фізичний брак”, — розповів Долінце.

“Другий — це запуск так званих цілей-обманок, які за своїми характеристиками можуть навіть не мати бойового заряду, але разом з тим вони мають певні системи, які вловлюють системи протиповітряної оборони (ППО). Такі безпілотники виробляються противником у великій кількості, їхня якість дуже низька, і більшість із них просто падають після того, як у них закінчилося паливо”, — додав авіаційний експерт.

“Третій — це безпілотники, які були знищені з використанням РЕБ. Але насправді таких безпілотників дуже мало. Як правило, в останніх масованих дронових атаках на Україну росіяни частіше використовують “дрони-пустушки”, — підсумував Богдан Долінце.

Читайте також: Україна може виробляти до 4 млн дронів на рік, — Долінце

Прямий ефір