Підтримка в євроінтеграції та боротьбі з російською агресією: Зеленський зустрівся з Мецолою та лідерами політичних груп Європарламенту (ФОТО)

Володимир Зеленський під час зустрічі з президенткою Робертою Мецолою та лідерами політичних груп Європарламенту. Фото: president.gov.ua

Сьогодні, 17 жовтня, у Брюсселі президент України Володимир Зеленський відвідав Європейський парламент, де провів переговори з президенткою Робертою Мецолою та зустрівся з головами й співголовами політичних груп. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Зеленський відзначив особисте лідерство Мецоли та сильний голос Європарламенту в підтримці України в боротьбі з російською агресією та на шляху до ЄС.

“Вдячний кожному євродепутату за підтримку нашої держави. Розраховую на подальше лідерство Європарламенту в наданні Україні необхідної допомоги для прискорення перемоги над російським терором та в процесі інтеграції в ЄС”, — наголосив президент.

Окремо він подякував за всі резолюції Європарламенту на підтримку України, зокрема останні щодо невідкладного зняття обмежень на застосування західної зброї проти легітимних військових цілей на території РФ.

“Україна очікує від Європарламенту сильної резолюції до 1000-го дня з початку повномасштабної російської агресії”, — зазначили у пресслужбі.

В Офісі президента також додали, що Україна розраховує на те, що найближчим часом Європарламент схвалить акт про надання 35 млрд євро коштом доходів від заморожених російських активів.

Серед основних тем переговорів була і підтримка формули миру з боку Європарламенту.

Читайте також: Про реакцію союзників на план перемоги України розповів Зеленський у Брюсселі

Нагадаємо, сьогодні, 17 жовтня, президент Володимир Зеленський представив план перемоги України європейським союзникам. Перебуваючи в Брюсселі з робочим візитом, він провів низку зустрічей з європейськими політиками, також деякі зустрічі були в закритому форматі, на яких детально обговорювали пункти плану.

Прямий ефір