Запрошення України до НАТО буде одним із головних аргументів, щоб зупинити війну, — Зеленський

Володимир Зеленський. Скріншот: uatv.ua

Запрошення України до НАТО стане одним із головних аргументів на користь припинення війни. Про це заявив глава Української держави Володимир Зеленський, сьогодні, 17 жовтня, виступаючи на саміті Європейської ради в Брюсселі, передає FREEДОМ.

“Факт негайного запрошення України вступити в НАТО буде вирішальним. Воно символізуватиме не тільки НАТО — воно покаже неминучість європейської інтеграції України та незаперечний шлях демократії в Україні. Запрошення зміцнить наші дипломатичні позиції та стане одним із головних аргументів на користь припинення війни”, — наголосив президент. 

Він також акцентував: Україна, як демократична держава, довела, що здатна захистити Євроатлантичний регіон і спільний спосіб життя. 

“Протягом десятиліть Росія використовувала геополітичну невизначеність, зумовлену тим, що Україна не була в НАТО”, — доповнив президент.

Читайте також: Києву необхідна консолідація партнерів: про важливі теми для обговорення під час візиту Зеленського до Брюсселя розповів Чаленко

Раніше президент Євроради Шарль Мішель заявив, що Європейський Союз стоятиме на боці України стільки, скільки потрібно, і майбутнє держави нерозривно пов’язане з ЄС.

Прямий ефір