НАТО не має інформації про відправлення солдатів КНДР на війну проти України, — Рютте

Марк Рютте. Фото: uatv.ua

НАТО не має інформації про відправлення солдатів із Північної Кореї для участі в боях на боці російської армії. Про це сьогодні, 16 жовтня, на пресконференції заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте, повідомляє спеціальний кореспондент FREEДOM у Європі.

“Я не можу підтвердити ці повідомлення, але, очевидно, вони викликають занепокоєння. Що ми знаємо, так це те, що Північна Корея допомагає Росії підживлювати військові зусилля проти України. І ми рішуче засуджуємо поглиблення військової співпраці між Росією і Північною Кореєю. Але ми на даному етапі не можемо підтвердити повідомлення, про які ви говорили”, — заявив Марк Рютте.

Читайте також: “Фактично це участь у війні проти України”: Зеленський прокоментував співпрацю КНДР і Росії

Нагадаємо, 14 жовтня Путін вніс до Держдуми законопроект про ратифікацію договору про всеосяжне стратегічне партнерство з Північною Кореєю. Цей документ передбачає взаємну військову допомогу двох держав “у разі нападу” на одну з них.

Тим часом, кілька тисяч солдатів з Північної Кореї проходять підготовку в Росії, а до кінця року їх можуть перекинути на фронт в Україну. Про це повідомляє The Washington Post. Британське видання The Guardian з посиланням на джерела в українській розвідці пише про те, що військові інженери з КНДР уже допомагають росіянам.

Прямий ефір