Повертаються і продовжують чинити насильство проти цивільних: справу “героя СВО” Клауда Роммеля прокоментувала Романова

Ольга Романова. Скріншот: uatv.ua

Санкт-Петербурзький суд залишив на волі російського “православного блогера” Клауда Роммеля, обвинуваченого у зґвалтуванні 11-річної дівчинки. Оскільки він служить в армії РФ за контрактом, замість СІЗО його направили до військової частини. Цю тему сьогодні, 16 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висвітлила директорка і засновниця фонду “Русь сидящая” Ольга Романова.

“Як сказав Путін, головні “герої” та “нова еліта” — це люди, які повернулися з війни проти України. Клауд Роммель — типовий “герой” нового часу. Щодня ми отримуємо повідомлення про те, що черговий такий “герой” знову вирушає на війну. Так, у Читі розглядається справа про замах на вбивство молодої жінки. Власне, це теж так званий герой “спеціальної військової операції”, який повернувся з війни, а до цього відбував термін у колонії за вбивство та зґвалтування”, — сказала вона.

Романова зазначила, що російський суд відпустив Роммеля, оскільки він мав контракт з армією.

“Однак, якби контракту не було, все було б так само; просто зайняло б більше часу. Недарма у жовтні Путін підписав два закони, які дозволяють забирати з лави підсудних. Ми вже знаємо про практику, коли поліція при затриманні підозрюваних у правопорушеннях пропонує їм вирушити на фронт, і за кожного вмовленого платять 10 тисяч рублів, а в Москві — 50 тисяч”, — наголосила гостя ефіру.

Вона також розповіла, що щодня з Росії надходять новини про те, як “герої“, які повернулися з фронту, б’ють дівчат, беруть заручників, влаштовують погроми в громадських місцях і скоюють інші злочини.

“Так звані герої “СВО”, які все ще повертаються до Росії, але їх небагато, бо це досить рідкісний випадок. Пригожин (засновник ПВК “Вагнер”, — ред.) відпускав їх із війни, і у перші шість місяців після його смерті їх відпускали представники російського Міністерства оборони. Але тепер цього немає. Однак багато, особливо “обдаровані” громадяни, пройшли цей шлях: в’язниця, війна та знову в’язниця — по два рази. Я знаю, як мінімум, десяток прізвищ, які пройшли цей шлях навіть по три рази”, — підсумувала Ольга Романова.

Читайте також: Градус насильства в Росії продовжить зростати, — правозахисниця про повернення “героїв СВО”

Прямий ефір