Знищення Ту-134 на аеродромі “Оренбург-2” може вплинути на координацію або управління збройними силами РФ, — Долінце

Палаючий літак Ту-134. Скріншот: Telegram/DIUkraine

Знищення російського військово-транспортного літака Ту-134 на військовому аеродромі “Оренбург-2” може вплинути на координацію або управління збройними силами РФ. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив авіаційний експерт і менеджер авіаційного сектору Богдан Долінце.

Він зазначив, що цей літак використовувався в Міністерстві оборони Російської Федерації для перевезення перших осіб.

“Найімовірніше, на борту цього літака могло бути розміщене спеціальне обладнання для координації або управління збройними силами. Відповідно, знищення такого літака — це може мати досить серйозний вплив безпосередньо на можливості координації сил. З іншого боку, ми маємо розуміти, що це військова авіація спеціального призначення, яка, як правило, проходить відповідну сертифікацію, допуск. І фактично знищення цього літака може ускладнити загалом логістику, умовно кажучи, ключових осіб Міністерства оборони Російської Федерації, тому що необхідно буде якісь нові літаки допускати, проходити спеціальні перевірки для того, щоб підтвердити, що ці літаки можна використовувати для таких рейсів”, — сказав експерт.

Водночас Долінце констатував, що літаків у РФ залишається ще досить багато, але втрата ще одного борту спричинить додаткові організаційні та технічні труднощі.

“Крім того, ми маємо розуміти, що разом із літаком вони могли втратити і досить якесь рідкісне й цінне обладнання, але, на жаль, ми не знаємо, що на ньому безпосередньо знаходилося”, — сказав він.

Читайте також: У Росії на аеродромі знищено транспортний літак Ту-134, — ГУР

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія втратила 369 літаків і 329 гелікоптерів.

Прямий ефір