Європі час вжити реальних заходів для блокування тіньового флоту Росії, — глава МЗС України

Андрій Сибіга. Фото: mfa.gov.ua

Почати боротьбу з так званим тіньовим флотом Росії закликав країни Європи глава Міністерства закордонних справ (МЗС) України Андрій Сибіга. За його словами, танкери перевозять російську нафту і забезпечують Росії великі доходи, інформує FREEДОМ.

Глава МЗС України зазначив, що Росія становить екзистенціальну загрозу для Європи, і при цьому продовжує заробляти кошти на фінансування військової машини Кремля.

“Європа може і повинна позбавити Росію її кривавих енергетичних доходів. Російський тіньовий флот старих і погано застрахованих нафтових танкерів — це безпосередня загроза екологічної катастрофи в Європі, як стверджують в аналітичному центрі Київської школи економіки. Європі настав час вжити реальних заходів, щоб заблокувати цей тіньовий флот, вдарити по військовому бюджету Росії, врятувати життя і навколишнє середовище”, — заявив Андрій Сибіга.

Читайте також: Як Росія намагається обходити нафтові санкції — обсяги тіньового експорту (ВІДЕО)

Нагадаємо, глава зовнішньополітичного відомства Латвії Байба Браже раніше заявила, що Європейському Союзу необхідно ухвалити черговий, новий пакет санкцій щодо Росії. До нього має увійти і так званий тіньовий флот.

Прямий ефір