На трьох нюансах навчання українських військових у ЄС акцентував Попович

Українські солдати на навчаннях у Великій Британії. Фото: gettyimages.com

Місію Європейського Союзу з навчання українських військових продовжать на два роки. І Україна має використовувати потужності країн ЄС, які погодилися допомагати. Про це сьогодні, 15 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий оглядач Денис Попович.

“Ми повинні використовувати потужності полігонів країн Європейського Союзу, які погодилися нам допомагати. По-друге, допомога в навчанні йде за кошти ЄС, і не має відношення до заморожених російських активів, прибуток від яких спрямовується на інвестиції в український ВПК. Бо допомога в навчанні в нас була і раніше, до рішень, пов’язаних із російськими активами”, — сказав Попович.

Він також акцентував, що навчання українських військових у країнах ЄС — це один з елементів інтеграції Збройних сил України до європейських натівських структур із військового погляду.

“Хоча зараз ситуація така, що, скоріше, ми можемо навчати наших європейських партнерів, тому що передовий військовий досвід напрацьовується якраз на полях російсько-української війни”, — резюмував експерт.

Читайте також: У Великій Британії під керівництвом австралійських інструкторів проходять навчання українські воїни

Нагадаємо, військове керівництво Великої Британії розглядає можливість відправки інструкторів на захід України для підготовки новобранців.

Як раніше зазначив директор аналітичного центру “Політика” Олег Лісний, відправка військових інструкторів ЄС в Україну для підготовки українських військових на місці — комплексне питання. Безсумнівним плюсом такого рішення стало б спрощення логістики, проте підготовка українських військових за кордоном має велику перевагу — безпеку. Вони можуть отримувати необхідні знання та навички, не будучи мішенню для російських ракет і “Шахедів”.

Читайте також: Канадські інструктори проводять навчання українських воїнів у Великій Британії (ФОТО)

Прямий ефір