У Росії військових тепер залучають до управління країною — подробиці (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Не лише навчати дітей, а й керувати країною довіряє Кремль російським військовим. Так, кілька учасників війни проти України стажуються у внутрішньополітичному блоці адміністрації Путіна, який курирує перший заступник керівника адміністрації Сергій Кирієнко, повідомило видання The Moscow Times. Підтвердив цю інформацію і речник кремлівського диктатора Пєсков. Він повідомив, що російські військові, які повернулися з фронту, можуть за бажанням вибрати підрозділ для стажування, інформує FREEДОМ.

Російські медіа повідомляють, що до Кремля на стажування взяли кілька російських військових. Учасники війни проти України стажуються у трьох управліннях внутрішньополітичного блоку Кремля: у регіональному блоці, управлінні з громадських проєктів та управлінні з питань моніторингу та аналізу соціальних процесів. Так, в останньому блоці стажування проходять щонайменше двоє військових.

“Передбачається, що Діденко та Шорохов адаптуватимуть до мирного життя військовослужбовців, які повернулися з війни… Ця тема буде однією з пріоритетних для внутрішньополітичного блоку Кремля у наступні кілька років. При цьому всі допущені до стажування у Кремлі військовослужбовці раніше були слухачами програми “Время героев”, — пише видання The Moscow Times.

Як повідомляють у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України, ідея залучати російських військовослужбовців до системи державного муніципального управління у рамках так званої кадрової програми “Время героев” належить особисто Путіну.

“Програма “Время героев” — це лише створення телевізійної ілюзії великих можливостей для ветеранів, справжня мета якої — залучити якнайбільше росіян на війну проти України”, — наголосили в українському Центрі протидії дезінформації.

Перший потік із 83 російських військових розпочав навчання наприкінці травня 2024 року. З липня учасників програми почали направляти на стажування до регіонів. Так, 14 вересня керівником нової піонерії Путіна “Движение первых” став кадровий військовий Артур Орлов.

“Орлов — кадровий військовий родом з Удмуртії, у 2010 році він закінчив танкове училище у Казані. У 2016 році Орлов воював у Сирії, у 2022 році — в Україні. Він отримав звання “героя Росії” за участь у боях у районі міста Попасна у Луганській області, майже повністю зруйнованого під час російського вторгнення”, — пише видання Meduza.

Учасники загарбницької війни проти України, на думку кремлівського диктатора, мають виходити на провідні позиції у системі освіти та виховання молоді. Адже це, на його думку, є нова “російська еліта”.

Так, мешканець Волгограда Дмитро Малишев, засуджений на 25 років позбавлення волі за вбивства та низку інших особливо тяжких злочинів, повернувся з фронту до рідного села у відпустку після поранення.

“Десять років тому Малишев убив уродженця Таджикистану, вирізав його серце, посмажив його та з’їв, знімаючи все це на відео. А раніше, будучи учасником злочинної групи, розстріляв двох бізнесменів, щоб заволодіти їх машиною. Також Малишев та його спільники планували вбити поліцейських, маючи намір отримати зброю для подальших нападів, проте їхня засідка провалилася. Малишев розповідав, що підписав контракт із Міноборони у жовтні 2023 року і вирушив на фронт у складі загону “Шторм V”. На питання про те, чому він вирішив вирушити на війну, людожер відповідає, що хотів захистити “традиційні цінності”, — пише видання The Moscow Times.

Малишев та йому подібні не лише перебувають на волі, а й залучаються до навчального процесу в російських школах. Тепер російські військові, що повернулися з фронту, викладають новий предмет “Основи безпеки та захисту Батьківщини” замість “Основ безпеки життєдіяльності” (ОБЖ).

“Навіть якщо це не колишні “зеки”, це люди, які пройшли злочинну війну, люди, які виживали серед смерті, і вбивали самі, що ви хочете, щоб вони дали дітям? Досвід убивств, зневага до життя та психічні розлади? Раніше дітей мали навчати їхньої особистої безпеки, а тепер акцент зміщений на захист “батьківщини”, а “батьківщина” розуміється як чинний режим. До чого тепер готують у школі? До вступу готують, але не до ВНЗ, а до армії”, — акцентує російський опозиційний політик Михайло Ходорковський.

Наразі головне завдання Кремля — це формування майбутнього покоління військових, які бездумно йдуть на забій за першим бажанням кремлівського диктатора.

Читайте також: РФ та КНДР зміцнюють співпрацю — якими будуть наслідки (ВІДЕО)

Прямий ефір