Від бочок з-під огірків до авіації: як російські окупанти намагаються убезпечити Керченський міст, розповів Плетенчук

Баржі біля Керченського мосту. Фото: prozoro.net.ua

Російські окупанти вживають усіх можливих дій, щоб убезпечити Керченський (Кримський) міст із моря, з повітря та з суші. Про це сьогодні, 15 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

“Максимально можливі заходи щодо захисту цього об’єкта вони намагаються проводити. Тобто так, звичайно, вони очікують на атаку і з моря, і з повітря, і, мабуть, навіть із суші”, — зазначив він.

За словами Плетенчука, нелегальні туристи скаржилися цього року, що процедура проїзду Керченським мостом не простіша, ніж перетин державного кордону.

“Тобто контроль там був фактично на всіх стадіях. І при заїзді на міст, і, відповідно, сили ППО там представлені абсолютно різними системами. Основна мета, звичайно ж, — це відбиття можливих повітряних атак. Це і авіація, яка патрулює акваторію, і, звичайно ж, нескінченні бонові загородження, які періодично викидає на берег у вигляді бочок з-під огірків. І, звичайно ж, це будівництво нових парканів, гідротехнічних споруд. У цьому плані вони постійно намагаються максимально цей об’єкт убезпечити, тому що його логістичне значення досить серйозне в будь-якому випадку”, — сказав спікер.

Він зазначив, що військова логістика через Керченський міст, пов’язана із залізницею, давно обмежена. Однак російські окупанти перевозять автотранспортом і пальне, і боєприпаси, і різного типу озброєння, зокрема ракетні системи.

“Але його ідеологічне значення стоїть недалеко за рівнем від практичного. Тому так, для росіян це дуже важливо, вони максимально намагаються цей об’єкт убезпечити. Це факт”, — сказав Плетенчук.

Читайте також: ЗСУ вражають військові об’єкти РФ у Криму — огляд (ВІДЕО)

Раніше Плетенчук розповів, що російські окупанти зіткнулися з серйозними труднощами в логістиці на півдні України.

Прямий ефір