Кім Чен Ин хоче передати все своїй доньці, а не перетворити на попіл, — оглядач про можливість війни на Корейському півострові.

Кім Чен Ин. Фото: gettyimages.com

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин не збирається воювати з Південною Кореєю, оскільки розуміє наслідки. Будь-яка війна проти Сеула закінчиться для нього війною з коаліцією Південної Кореї, Австралії, Японії, Сполучених Штатів. Таку думку в ефірі FREEДОМ висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко.

“Для Південної Кореї [у разі нападу КНДР] буде пряма підтримка. Наприклад, як Ізраїлю. Оскільки Південна Корея та Ізраїль для тих самих Сполучених Штатів — це історичний партнер, перед яким вони мають певні зобов’язання, зокрема й фізичної участі у війнах та конфліктах на боці однієї з цих країн. У випадку з Південною Кореєю Північній Кореї доведеться зустрітися саме з фізичним опором усієї коаліції. Я не думаю, що Китай “впрягатиметься” відкрито за Північну Корею в цьому випадку”, — прокоментував гість ефіру.

Коваленко вважає: Кім Чен Ин, який зараз виводить у північнокорейський простір доньку як наступницю, найменше хотів би зруйнувати спадщину діда, батька та свою власну.

“Руйнувати ту імперію, яку будував його дід, його батько і він продовжив по естафетній паличці утримувати в цьому закапсульованому стані, мені здається, він не стане. Він якраз передаватиме те, що має на руках, своїй доньці, а не приводити це все до стану ядерного попелу”, — підсумував Олександр Коваленко.

Читайте також: КНДР привела в бойову готовність артилерійські підрозділи поблизу кордону з Південною Кореєю

Нагадаємо, КНДР підірвала частину доріг, що ведуть до Південної Кореї. Сеул зі свого боку посилив заходи щодо спостереження та забезпечення готовності до можливих провокацій з боку КНДР.

Прямий ефір