Окупанти заповнюють дефіцит кадрів на захоплених територіях маргіналами з російської глибинки, — спікер Запорізької ОВА

Олександр Коваленко. Фото: ru.krymr.com

Нині на тимчасово окупованих територіях Запорізької області спостерігається величезний дефіцит кадрів, особливо у сферах освіти, житлово-комунального господарства тощо. Тому окупаційна влада намагається замінити українських фахівців “гастролерами” з глибинки Російської Федерації. Як правило, це маргінальні елементи. Про це сьогодні, 14 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів спікер Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Коваленко.

“З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну та окупацією частини Запорізької області з регіону виїхало близько 50% українських фахівців. Це управлінці, сфера освіти, медики, працівники житлово-комунального господарства тощо. Таким чином на окупованих територіях утворився колосальний дефіцит професійних кадрів. Щоб замінити українських фахівців, “влада” запрошує в регіон “гастролерів” із віддалених куточків Росії. Це, як правило, маргінальні або напівмаргінальні елементи”, — розповів Коваленко.

За його словами, їх заманюють у регіон обіцянками високих зарплат і безплатним житлом, яке здебільшого просто відбирають у місцевих жителів. Як правило, приїжджають у регіон люди, які нічого не змогли досягти у себе на батьківщині.

“Приїжджають колишні військові відставники, пенсіонери. Насправді дуже багато різних категорій. Таким чином окупаційна влада намагається не тільки відновити трудові ресурси, а ще й розмиває українську ідентичність шляхом тотальної присутності у сферах освіти, культури тощо таких маргіналів”, — підсумував Олександр Коваленко.

Читайте також: РФ завдала удару по Одесі балістикою: один загиблий, є поранені, пошкоджено цивільні судна

Прямий ефір