Удар по нафтобазі у Феодосії: як населення реагує на можливий дефіцит палива, розповів Барієв

Ескендер Барієв. Фото: uacrisis.org

Після атаки на нафтобазу у Феодосії ситуація з паливом у тимчасово окупованому Криму починає викликати занепокоєння серед населення півострова. І хоча ажіотажу поки що немає, дехто вже починає замислюватися про можливі проблеми та робити запаси. Про це сьогодні, 14 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів голова Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв.

“Повну оцінку ми зможемо дати після того, як у Криму розпочнуться серйозні проблеми із забезпеченням палива. Адже справді феодосійська нафтобаза — одне з найважливіших сховищ палива. Але попри те, що минуло вже сім діб, поки що не спостерігається явного ажіотажу з паливом”, — сказав він.

Водночас Барієв повідомив: за інформацією, що надходить з Криму, люди там все ж таки починають замислюватися про можливі проблеми з паливом.

“Деякі вже починають запасатися. Як сприйняли вибухи мешканці Криму? Дим від пожежі на нафтосховищі Феодосії було видно з Кіровського району. Це говорить [людям] про те, що Україна продовжить систематичні атаки на військові логістичні об’єкти у Криму. Звичайно, це сприймається як те, що в Криму не буде спокійно доти, доки його не деокупують”, — наголосив гість ефіру.

Також за його словами, більша частина людей у Криму стурбована насамперед своїм повсякденним комфортом.

“Вони хочуть, щоб їх ніхто не турбував. Щоб вони мали паливо, харчові продукти, — їх насамперед хвилює це. І поки пожежа у Феодосії на території нафтобази не дала таких результатів, хоча люди постійно говорять про те, що ціни на продукти системно зростають”, — підсумував Ескендер Барієв.

Читайте також: ЗСУ вражають військові об’єкти РФ у Криму — огляд (ВІДЕО)

Нагадаємо, нафтовий термінал у Феодосії був вражений вночі 7 жовтня.

Прямий ефір